Χαρδαλιάς: Ποιες περιοχές στον χάρτη αλλάζουν χρώμα – “Έκρηξη” κρουσμάτων στη Μύκονο

Χαρδαλιάς: Ποιες περιοχές στον χάρτη αλλάζουν χρώμα – “Έκρηξη” κρουσμάτων στη Μύκονο
Κόσμος στο κέντρο της Αθήνας ANDREAS PAPAKONSTANTINOU/TOURETTE MEDIA

Τον κώδωνα του κινδύνου για την διασπορά του ιού στην χώρα μας έκρουσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας - Καμπανάκι για τις "κόκκινες" περιοχές

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την διασπορά του ιού στην χώρα μας, ανακοινώνοντας μια σειρά περιοχών -μεταξύ αυτών και σχεδόν όλης της Αττικής- που ανεβαίνουν επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη και συγκεκριμένα πάνε στο “πορτοκαλί”.

Μάλιστα, τόνισε πως σε μόλις μία εβδομάδα, τετραπλασιάστηκαν τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο, ενώ στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο αυξήθηκαν κατά δύο και τρεις φορές. Εκτίναξη κρουσμάτων παραρηρείται και στην Σαντορίνη, στην Πάρο και στην Ίο.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι οι περιοχές Μυκόνου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και οι δήμοι Ιητών, Θήρας και Πάρου είναι σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης με συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης του τεστινγκ λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Επιπλέον τόνισε πως στις περιοχές που “κοκκινίζουν” οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στην εστίαση θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα τεστ. Στις “κόκκινες” περιοχές, και από τις 17 Ιουλίου, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι εστίασης θα πρέπει να πραγματοποιούν δύο φορές την εβδομάδα τεστ. Το ένα θα είναι self test και το δεύτερο rapid test με το αποτέλεσμα να καταχωρείται στην πλατφόρμα του ΕΡΓΑΝΗ.

Το ίδιο θα ισχύσει και για τους εργαζόμενους στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα