Ξιφαράς: Με νομοθετική ρύθμιση διασφαλίσαμε τα επιδόματα των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ

Ξιφαράς: Με νομοθετική ρύθμιση διασφαλίσαμε τα επιδόματα των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ
Λεωφορείο του ΟΑΣΘ sooc

Για την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τα επιδόματα και τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, μίλησε ο Γιάννης Ξιφαράς.

Για τις απεργειακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΑΣΘ μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, κ. Γιάννης Ξιφαράς την Παρασκευή (15/07) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του TV100 και αποσαφήνισε την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τα επιδόματα και τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων.

Ανέφερε μάλιστα ότι παρά το γεγονός ότι με νομοθετική ρύθμιση έχει διασφαλιστεί σχεδόν το σύνολο των χρημάτων που απολάμβαναν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ πλέον του ενιαίου μισθολογίου από το 2016, καθώς και τα επιδόματα βαρέων και ανθυγιεινών και θέσης ευθύνης, εκείνοι συνεχίζουν ένα μπαράζ παράνομων απεργειακών κινητοποιήσεων.

Ο κ. Ξιφαράς συνέχισε αναφέροντας αναλυτικά όλες τις ενέργειες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της κυβέρνησης συνολικά, προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση με το μέγιστο δυνατό όφελος για τους εργαζόμενους. Σημείωσε επίσης, ότι εφόσον οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι τόσο το Υπουργείο Οικονομικών όσο και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τρέχουν τις διαδικασίες για να λυθεί το ζήτημα με τις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας εντός του Ιουλίου, παραδόξως εντείνουν απεργειακές κινητοποιήσεις.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι εφόσον οι απεργειακές κινητοποιήσεις έχουν χαρακτηριστεί παράνομες με δικαστική απόφαση, οι συνδικαλιστές του ΟΑΣΘ θα λάβουν εξώδικο που θα τους ενημερώνει για την παρακώλυση του συγκοινωνιακού έργου και για τις ευθύνες που φέρουν απέναντι στους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Δήλωσε επίσης ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή που διπλασίασε τον αριθμό τον λεωφορείων που κυκλοφορούν καθημερινά στην πόλη και φροντίζει καθημερινά για την ομαλή διεξαγωγή του συγκοινωνιακού έργου, πάντοτε με κύριο γνώμονα την εξυπηρέτηση των αναγκών του επιβατικού κοινού.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας, εστίασε στην αναγκαιότητα να ενημερωθούν οι πολίτες όχι μόνο για τα δικαιώματα των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, αλλά και για τις υποχρεώσεις τους, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για αποκλιμάκωση της κατάστασης μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα