Αστεροσκοπείο Αθηνών: Αστρονομικές Συναντήσεις στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου

Αστεροσκοπείο Αθηνών:  Αστρονομικές Συναντήσεις στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου

Ξεκινά ο νέος κύκλος αστρονομικών συναντήσεων στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την Κυριακή 14 Μαρτίου.

Οι "Αστρονομικές Συναντήσεις" αποτελούν έναν διαδικτυακό κύκλο σεμιναρίων Αστρονομίας σχεδιασμένο για ενήλικες, ο οποίος πραγματοποιείται σε τρεις συνεχόμενες Κυριακές.

Στόχος του είναι η επικοινωνία βασικών στοιχείων Παρατηρησιακής Αστρονομίας, σύγχρονων ζητημάτων Αστροφυσικής, αλλά και θεματολογία που αφορά την ιστορία και την εξέλιξη της επιστήμης της Αστρονομίας. Με την διαδικασία αυτή δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε ενδιαφερόμενους που βρίσκονται σε κάθε περιοχή της χώρας μας, ή και εκτός αυτής.

Υλοποιείται από τους αστρονόμους του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου: Φιόρη - Αναστασία Μεταλληνού, Αχιλλέα Στράντζαλη και Δημήτριο Τσιμπίδα.

Ο επόμενος κύκλος των Αστρονομικών Συναντήσεων ξεκινά την Κυριακή 14 Μαρτίου, ώρες 19:00 - 21:00 και η θεματολογία του έχεις ως ακολούθως:

14/03: Αστερισμοί του Νυχτερινού Ουρανού

21/03: Μηχανισμός των Αντικυθήρων

28/03: Εξωγαλαξιακή Αστροφυσική.

Σε κάθε συνάντηση πραγματοποιείται (καιρού επιτρέποντος) και διαδικτυακή παρατήρηση από τηλεσκόπιο του Αστεροσκοπείου.

Οι "Αστρονομικές Συναντήσεις" περιλαμβάνουν και μια εκτεταμένη, δια ζώσης, ξενάγηση στις ιστορικές εγκαταστάσεις του Αστεροσκοπείου στο Θησείο, η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των τριών σεμιναρίων και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

*Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος και την διαδικασία συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 210 3490160, 210 3490055 και στο e-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Διάστημα
SHARE:

24Media Network