Παίρνουν τους “δρόμους” οι αστροναύτες – Νέο ρεκόρ στο διάστημα

Παίρνουν τους “δρόμους” οι αστροναύτες – Νέο ρεκόρ στο διάστημα
Εικόνα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό NASA

Η πρώτη από τις συνολικά δέκα βόλτες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το επόμενο τρίμηνο, έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 6 Οκτωβρίου με ζωντανή κάλυψη από το NASA Television.

Τους…διαστημικούς δρόμους θα πάρουν τους επόμενους μήνες οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, καθώς όπως ανακοίνωσε η NASA, το ακόλουθο τρίμηνο θα πραγματοποιηθούν δέκα σύνθετες βόλτες στο διάστημα. Πρόκειται για αριθμό που αποτελεί ρεκόρ από τότε που ολοκληρώθηκε η συναρμολόγηση του διαστημικού σταθμού το 2011.

Το πλήρωμα του σταθμού κατά τις βόλτες του, θα αντικαταστήσει μερικές από τις ηλιακές μπαταρίες του σταθμού και θα “φρεσκάρει” ένα επιστημονικό όργανο που βοηθά στη μελέτη της θεμελιώδους φύσης του σύμπαντος.

Πιο αναλυτικά, οι υπάρχουσες μπαταρίες νικελίου-υδρογόνου θα αναβαθμιστούν με νεότερες, ισχυρότερες μπαταρίες ιόντων λιθίου στο πλαίσιο της γενικής αναβάθμισης του συστήματος τροφοδοσίας του σταθμού που ξεκίνησε με παρόμοια αντικατάσταση μπαταριών κατά τη διάρκεια των διαστημικών περιπάτων τον Ιανουάριο του 2017. Το δεύτερο μισό αυτής της σειράς διαστημικών περιπάτων θα επικεντρωθεί στις επισκευές του Alpha Magnetic Spectrometer του διαστημικού σταθμού.

Η πρώτη από τις συνολικά δέκα βόλτες έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 6 Οκτωβρίου με ζωντανή κάλυψη από το NASA Television.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα