Τα αρχαία φίδια είχαν αστραγάλους και δάχτυλα

Τα αρχαία φίδια είχαν αστραγάλους και δάχτυλα

Νέα έρευνα έδειξε πως τα αρχαία φίδια είχαν αστραγάλους και δάχτυλα, ενώ ήταν μεγαλύτερα και ταχύτερα από τα σημερινά

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, ωστόσο είναι πραγματικό. Σύμφωνα με το Discovery, τα αρχαία φίδια είχαν εκτός από δάχτυλα και αστραγάλους.

Έρευνα, απέδειξε πως τα αρχαία φίδια εκτός από τον μεγάλο όγκο τους είχαν και άλλα μέλη που εξαφανίστηκαν με την πάροδο του χρόνου, λόγω της περιορισμένης χρηστικότητας τους, σύμφωνα με τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών.

Η μελέτη διεξήχθη στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Yale, όπου αναλύθηκε η ανατομία των φιδιών και ανακαλύφθηκε πως περίπου πριν από 34.000 χρόνια τα φίδια είχαν αστραγάλους και δάχτυλα. 

Ο μελετητής και συγγραφέας Daniel Field δήλωσε χαρακτηριστικά: "Η έρευνά μας προσανατολίζεται πως τα πρώτα φίδια που εμφανίστηκαν στη Γη είχαν κανονιά άκρα, όπως πολλά άλλα είδη, ωστόσο για να μπορούμε να ισχυριστούμε κάτι τέτοιο με βεβαιότητα θα πρέπει να πραγματοποιήσουμε και άλλες έρευνες".

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, ωστόσο πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν πως τα σημερινά φίδια προήλθαν από ένα είδος τετράποδης σαύρας. Παράλληλα, οι έρευνες έχουν δείξει πως τα αρχαία φίδια είχαν πολλά και κοφτερά δόντια, που τους επέτρεπαν να συνθλίβουν πιο εύκολα την τροφή τους. Τέλος, αναφέρεται πως η ταχύτητά τους ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή που έχουν σήμερα, καθώς ήταν απαραίτητο να διανύουν τεράστιες αποστάσεις για την εύρεση τροφής. 

(Πηγή: Dicovery)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αυτά είναι τα δέκα πιο επικίνδυνα φίδια του κόσμου

SHARE:

24Media Network