Το μπερδεμένο έμβλημα της Ν.Δ και οι εύποροι Τούρκοι

Διαβάζεται σε 3'

Όταν ο ΥΠΕΞ μοιράζει προσκλητήρια για τα ελληνικά νησιά το καλοκαίρι και το κυβερνών κόμμα αποκτά επετειακή σημαία

Μπερδέματα

Δεν λέμε, ταιριαστό το έμβλημα που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας. Και «μινιμάλ» σχεδίαση έχει και φρόντισαν να προσθέσουν και την φλόγα από τον πυρσό που αποτελούσε επί 10ετίες το σήμα κατατεθέν του κόμματος.

Από την άλλη όμως είναι και κάπως …μπερδεμένο. Αφού δεν παράγει ένα ενιαίο αισθητικό αποτέλεσμα. Πράγμα βέβαια που είναι ιστορικά σωστό, μια και απεικονίζει επακριβώς την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία.

Αφού 50 χρόνια μετά την ίδρυσή της από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή είναι βέβαιο πως ουδείς ξέρει τι …κόμμα είναι:  «Ακροκεντρώοι» και νεοφιλελεύθεροι στον ηγετικό πυρήνα, ακροδεξιοί και «Σαμαρικοί» στην βάση, οι «Καραμανλικοί» εντελώς στην γωνία.

Βέβαια ξέρουν κάτι πολύ σημαντικό: Πώς είναι κυβερνητικό κόμμα. Κι αυτό επιλύει τις περισσότερες (αν όχι όλες) ιδεολογικές διαφορές.

Βίζα εύπορων

«Βίζα εξπρές» θα παραχωρείται από φέτος σε Τούρκους πολίτες προκειμένου να μπορούν να επισκεφθούν 5 ελληνικά νησιά και έτσι να ενισχυθεί ο τουρισμός ανακοίνωσε στην Βουλή ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ενδιαφέρον. Καλό θα ήταν όμως να διευκρινίσει πως η βίζα αυτή θα δοθεί όχι απλά σε «Τούρκους πολίτες» αλλά σε «εύπορους Τουρκους πολίτες». Όσους – τέλος πάντων – υπάρχουν σε μία χώρα που μαστίζεται από συνεχείς οικονομικές κρίσεις.

Αυτό γιατί όπως ξέρουν όλοι οι … Έλληνες πολίτες (που δεν χρειάζονται βίζα για να πάνε διακοπές στα νησιά του Αιγαίου) το μεγάλο πρόβλημα ώστε να βρεθεί κανείς εκεί δεν είναι τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Αντιθέτως είναι οι …τιμές (σε ακτοπλοϊκά, διαμονή και σίτιση) που δημιουργούν ένα … άτυπο σύνορο για το οποίο δεν αρκούν οι ρυθμίσεις του ΥΠΕΞ για να το περάσει κανείς.

Με όλους

Είναι να μην … «ξαμολυθεί» η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως απέδειξε χθες στην Βουλή. Παρότι η γενική εικόνα είναι πως αντιδρούσε στην προσπάθεια να «κλείσουν» οι εργασίες στην επιτροπή για τα Τέμπη με το πόρισμα της Ν.Δ τελικά …τα έβαλε με όλους.

Έτσι εκτός από τον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και την Νέας Αριστεράς αναγκάστηκαν να μιλήσουν υπό «την σκέπη» των φωνών της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας.

Τους κατήγγειλε μάλιστα για διευκόλυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, γιατί δεν ακολούθησαν την δική της τακτική! Κι ας μιλούσαν και αυτοί για συγκάλυψη.

Τι να πει κανείς; Είναι και αυτή μία προσέγγιση…

Περίεργες απαντήσεις

Συνεχίζονται οι …περίεργες απαντήσεις της Κουμουνδούρου για τα περιουσιακά στοιχεία του Στέφανου Κασσελάκη στο εξωτερικό. Μια και όπως φαίνεται η κόντρα με την Ν.Δ για το θέμα αυτό καλά κρατεί.

Αυτή την φορά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ προστέθηκε και το εξής: «Κανένας νόμος δεν λέει ότι για να θέσει κανείς υποψηφιότητα πρέπει πρώτα να πουλήσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία. Αυτό, όπως στοιχειωδώς μπορεί να αντιληφθεί οποιοσδήποτε, θα έφερνε τους ομογενείς υποψηφίους σε δυσμενή θέση και θα ήταν αντίθετο με την αρχή της ισότητας».

Πράγματι, κανείς νόμος δεν το λέει. Λέει όμως πως …αν εκλεγείς πρόεδρος κόμματος δεν μπορείς να έχεις εταιρίες στο εξωτερικό. Κι είναι ένας νόμος του Αλέξη Τσίπρα. Πάρα πολύ απλός στην διατύπωσή του για να ισχυρίζεται ένα πολιτικό κόμμα ότι δεν τον αντιλαμβάνεται.

Εκτός πια αν συνεχίζουν τα επιτελεία της Κουμουνδούρου να έχουν αμφιβολίες σχετικά με το αν ισχύει για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα