Εναρμονισμένες διαδικασίες εισόδου – εξόδου ζητούν οι αεροπορικές εταιρείες

Εναρμονισμένες διαδικασίες εισόδου – εξόδου ζητούν οι αεροπορικές εταιρείες
Οικογένεια ταξιδεύει την εποχή της πανδημίας Shutterstock

Εναρμονισμένους ταξιδιωτικούς κανονισμούς για την είσοδο και την έξοδο των επιβατών στις χώρες της ΕΕ ζητούν τα Συμβούλια των Αντιπροσώπων των αεροπορικών εταιρειών.

Οι αεροπορικές ενώσεις απαιτούν από τους πολιτικούς να εφαρμόσουν μία συνεπή προσέγγιση σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τα Συμβούλια των Αντιπροσώπων των αεροπορικών εταιρειών (B.A.R.), ασκούν κριτική στην τρέχουσα ασυντόνιστη κατάσταση και επισημαίνουν ότι, από τεχνικής άποψης, οι προϋποθέσεις για την απαραίτητη εναρμόνιση υπάρχουν ήδη. Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Αβερκιάδη, πρόεδρος της Ένωσης Εκπροσώπων των Αεροπορικών Εταιρειών Ελλάδας, «οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στην κινητικότητα και την ελευθερία να ταξιδεύουν. Λαμβάνοντας υπόψη τις θετικές εξελίξεις των εκστρατειών εμβολιασμού και την διαρκή μείωση των ποσοστών μόλυνσης, τα βασικά δικαιώματα και οι ελευθερίες πρέπει τώρα να επιστραφούν στους πολίτες βάσει της απόφασης του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ της 27ης Μαΐου 2021. Ωστόσο, η προφανώς ασυντόνιστη και διαρκώς μεταβαλλόμενη προσέγγιση των κρατών της ΕΕ όσον αφορά τους ταξιδιωτικούς κανονισμούς, οδηγεί και πάλι σε μεγάλη δυσαρέσκεια και αβεβαιότητα μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών. Καλούμε τους πολιτικούς να εφαρμόσουν εναρμονισμένους, εφαρμόσιμους κανονισμούς τώρα.

Οι λέξεις είναι ανεπαρκείς. Πρέπει να αναληφθεί δράση. Η τεχνολογία είναι έτοιμη. Απευθύνω έκκληση στην Ελληνική κυβέρνηση, στο συμβούλιο της ΕΕ και στην επιτροπή της ΕΕ να εφαρμόσουν εναρμονισμένες διαδικασίες και κανονισμούς το συντομότερο δυνατό.»

Οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών BAR υποστηρίζουν ένθερμα τους συντονισμένους κανόνες εισόδου και εξόδου, την αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, ανάρρωσης και δοκιμών (μοριακά ή rapid), την ομοιόμορφη δήλωση περιοχών κινδύνου, περιοχών υψηλής συχνότητας κρουσμάτων ή περιοχών που προκαλούν ανησυχία και τους συντονισμένους κανόνες για ταξίδια μεταξύ των χωρών της ΕΕ και άλλων τρίτων χωρών που ενδέχεται να ανοίξουν, όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα και άλλες χώρες.

Τα BAR που υποστηρίζουν αυτές τις απαιτήσεις, περιλαμβάνουν τις ενώσεις από την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, τη Δανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τη Πολωνία, τη Πορτογαλία και τη Φιλανδία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα