Γαλαξίας: Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ετοιμάζει mall 40 καταστημάτων

Γαλαξίας: Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ετοιμάζει mall 40 καταστημάτων
Κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Γαλαξίας

Κορυφώνεται ο ανταγωνισμός στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, μετά την ομαλοποίηση της αγοράς. Τι ετοιμάζει η Γαλαξίας και πού σχεδιάζει να φτιάξει mall

Την δική της αντεπίθεση στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά των σούπερ μάρκετ ετοιμάζει η αλυσίδα Γαλαξίας (ΠΕΝΤΕ Α.Ε.). Όπως παραδέχτηκε χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παναγιώτης Πουρσανίδης τα δύο τελευταία χρόνια η ομαλοποίηση της αγοράς μετά τις εξαγορές της Μαρινόπουλος από τον Σκλαβενίτη και της Βερόπουλος από τα My Market μπορεί να οδήγησε σε μείωση των πωλήσεων όμως φέτος υπάρχει αισιοδοξία.

Η αλυσίδα η οποία προχώρησε σε αύξηση μισθών των εργαζομένων της κατά 20% στις αρχές του χρόνου εκτιμάται ότι θα πετύχει έστω και οριακή αύξηση των πωλήσεων.

Mall στην Σαλαμίνα

Μία απο τις σημαντικές κινήσεις στις οποίες πρόκειται να προχωρήσει είναι η δημιουργία mall στην Σαλαμίνα το οποίο πέρα από το σούπερ μάρκετ θα πλαισιωθεί από περίπου 40 καταστήματα. Οι εγκαταστάσεις μεγέθους 12.000 τ.μ. που αναπτύσσονται σε οικόπεδο 40 στρεμμάτων αναμένονται να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2021 καθώς η διοίκηση ευελπιστεί ότι στις αρχές του νέου έτους θα έχουν εκδοθεί οι σχετικές άδειες. Σύμφωνα με τον κ. Πουρσανίδη η συγκεκριμένη επένδυση εκτιμάται στα 30 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα μέσα στην επόμενη διετία αναμένεται να λειτουργήσουν άλλα εννέα καταστήματα Γαλαξίας με το πρώτο από αυτά να ανοίγει τις επόμενες εβδομάδες στα Μέγαρα ενώ έχει προγραμματιστεί και η λειτουργία ενός ακόμη στο Μεγάλο Πεύκο την Άνοιξη του 2020. Για το ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα (σ.σ. το κάθε νέο σημείο εκτιμάται στα 1 -1,5 εκατ. ευρώ, συν το mall) η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει για πρώτη φορά σε τραπεζικό δανεισμό.

Παράλληλα μεσοπρόθεσμος στόχος αποτελεί η δημιουργία κεντρικών αποθηκών με την διοίκηση να εξετάζει τέσσερις διαφορετικές περιοχές. Η υλοποίηση τους αναμένεται να βοηθήσει και στην δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος κάτι που η διοίκηση δεν βλέπει να υλοποιείται μέσα στην επόμενη διετία.

Τα παραπάνω ανέφερε ο κ. Πουρσανίδης στο περιθώριο εκδήλωσης για την κάρτα πιστότητας η οποία θα λανσαριστεί μέσα στον Δεκέμβριο και φιλοδοξεί μέσα από αυτή να φέρει πιο νεανικά κοινά στα καταστήματα της Γαλαξίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα