Νέος μεγάλος επενδυτής από την Ευρώπη στον όμιλο Ελλάκτωρ

Νέος μεγάλος επενδυτής από την Ευρώπη στον όμιλο Ελλάκτωρ
Έργα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Ellaktor.com / Youtube @ ELLAKTOR Group

Ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα Διοίκηση της Ελλάκτωρ δίνει ένα από τα μεγαλύτερα fund της Ευρώπης.

Λύθηκε το μυστήριο με το πακέτο πώλησης μετοχών της Ελλάκτωρ και τα νέα της εισόδου νέου θεσμικού επενδυτή από την Ευρώπη αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης στον Όμιλο.

Ένα από τα μεγαλύτερα funds στην Ευρώπη, η βελγική AtlasInvest, επενδύει στην Ελλάκτωρ με ένα πακέτο 3,6% (7.734.562 μετοχές συνολικής αξίας 11,2 εκατ. ευρώ) και με προοπτικές αύξησης του ποσοστού της.

Παρά τις δυσκολίες, η κίνηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο για τον όμιλο όσο και για την οικονομία της Ελλάδας γενικότερα, καθώς αποτελεί ένα μήνυμα εμπιστοσύνης για τις προοπτικές ανάπτυξης του ομίλου και της χώρας γενικότερα.

Το προφίλ της AtlasInvest

Η AtlasInvest ιδρύθηκε το 2007 από τον Marcel van Poecke με στόχο να επικεντρωθεί στην επένδυση ενεργειακών έργων έχοντας εκ τότε αποκτήσει αλλά και πουλήσει ενεργειακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η AtlasInvest επικεντρώνεται σήμερα όλο και περισσότερο σε επενδύσεις που απαντάνε στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση, αυξάνοντας τη συμμετοχή της σε εταιρείες ΑΠΕ καθώς και σε επιχειρήσεις που υποστηρίζουν την ψηφιοποίηση του ενεργειακού τομέα.

Μέσω της συνεργασίας της με τον Όμιλο Carlyle, η AtlasInvest διαχειρίζεται επίσης κεφάλαια 7 δισ. δολάρια ενεργειακών επιχειρήσεων παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα