ΓΝΩΜΕΣ

Αρθρογραφία και απόψεις για ζητήματα της επικαιρότητας.

Σε ρυθμούς εκλογών η Γαλλία

Γαλλία-εκλογές: Λαϊκισμός και φαιά δυναμική στην πατρίδα του Διαφωτισμού

Όσα διαπιστώνονται προεκλογικώς στη Γαλλία αποκαλύπτουν χαρακτηριστικά «υπανάπτυκτης χώρας», που θα έλεγαν -μιλώντας για άλλες χώρες- οι πεφωτισμένοι του ευρωπαϊσμού και της ρηχότητας…

Έλενα Ακρίτα - The Podcast: Το πρωινάδικο των φυλακών, ο Καβάκος και ο Ζελένσκι που βρήκε και τα έκανε

Έλενα Ακρίτα - The Podcast: Το πρωινάδικο των φυλακών, ο Καβάκος και ο Ζελένσκι που βρήκε και τα έκανε

Η Έλενα Ακρίτα στο 26ο επεισόδιο του Podcast, μιλάει για την κανονικοποίηση των κακούργων μέσα από την life style προσέγγιση, για το ατόπημα του Ζελένσκι στη Βουλή και τον Λεωνίδα Καβάκο, που δεν νιώθει καθόλου περήφανος για... μας.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Το γαλλικό μάθημα που δεν κατάλαβε ο Μητσοτάκης: Οι εκλογές δεν θα κριθούν στο gov.gr…

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει πως το μεγάλο πρόβλημα του Έλληνα πολίτη, σήμερα, δεν είναι να πάρει ένα πιστοποιητικό ή να μεταβιβάσει ένα αυτοκίνητο χωρίς να πάει στη δημόσια υπηρεσία, αλλά το ότι όλο και περισσότεροι δεν μπορούν να πληρώσουν τον λογαριασμό του ρεύματος και να βγάλουν τον μήνα.

Νόμος είναι το δίκιο του ακροκεντρώου

Νόμος είναι το δίκιο του ακροκεντρώου

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έδωσε την ευκαιρία στους δήθεν εγχώριους "μετριοπαθείς" να επιδοθούν σε ένα κυνήγι μαγισσών, μακριά από το savoir vivre, που επικαλούνται μόνο όταν δέχονται κριτική οι ίδιοι και οι πολιτικοί τους προστάτες.

Η Άνοιξη του Trash

Η Άνοιξη του Trash

Έξω ανθίζουν οι νεραντζιές και στην τηλεόραση επιστρέφουν τα 90s με τα «αστεία» του Σεφερλή, την «καφετζού της Ρούλας» κι ένα έθνος συντονισμένο στην Αγγελική Νικολούλη.

Ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή

Διπλό ατόπημα από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας

Καλώς ήρθε. Αλλά το ξέπλυμα των Ναζί και η αποφυγή οιασδήποτε αναφοράς στον Αττίλα, αμαύρωσαν την έμφανιση του κ.Ζελένσκι. Βαριές οι κυβερνητικές ευθύνες και δικαιολογημένες οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, του Σαμαρά και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Στιγμιότυπο από την ομιλία Ζελένσκι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

Ούτε μια συγγνώμη;

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τα αναπάντητα ερωτήματα και τις ευθύνες γύρω από τα όσα ντροπιαστικά συνέβησαν την Πέμπτη στο Κοινοβούλιο.

Έλενα Ακρίτα - The Podcast:  Τα "αστεία" μίσους του Σεφερλή, η Πισπιρίγκου και η μύγα που τσίμπησε τον Σπύρο

Έλενα Ακρίτα - The Podcast: Τα "αστεία" μίσους του Σεφερλή, η Πισπιρίγκου και η μύγα που τσίμπησε τον Σπύρο

Η Έλενα Ακρίτα στο 25ο επεισόδιο του Podcast, μιλάει για τον ακραία κακοποιητικό λόγο του Σεφερλή, σοκάρεται από τις λεπτομέρειες της υπόθεσης της Πάτρας και απορεί με τα όσα δήλωσε για το metoo ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Αλέξης Τσίπρας

Το κυβερνητικό αδιέξοδο, το σημειωτόν του ΣΥΡΙΖΑ και η μοίρα του ΠΑΣΟΚ

Στη νέα εποχή που ανατέλλει (κυβερνήσεις συνεργασίας), το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ αναμένεται να έχει καθοριστικό ρόλο, αλλά όχι πρωταγωνιστικό. Καιροφυλακτεί πάντως η διάσπασή του μετεκλογικά. Και πιθανώς η συρρίκνωσή του, αν διενεργηθούν τρίτες εκλογές.

Ο Σαϊντού Καμαρά

Η Τουρκία "ασφαλής τρίτη χώρα", η Ελλάδα ανασφαλής δεύτερη - Σκέψεις με αφορμή την υπόθεση Σαϊντού Καμαρά

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος γράφει για την ανάγκη ματιάς πίσω από τη διευθέτηση του θέματος του αριστούχου μαθητή, Σαϊντού Καμαρά. Το μήνυμα αποτροπής για τους αιτούντες άσυλο και το πολύ δυσάρεστο συμπέρασμα.

Σκηνές ντροπής έξω από το σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου

Η Ρούλα Πισπιρίγκου

Αν αποδειχθεί η ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου, να τη βάλουν φυλακή και να πετάξουν το κλειδί. Όχλοι και κρεμάλες, απλώς ικανοποιούν τη δίψα της αγέλης για αίμα.

Η μπλόφα του Πούτιν

Η μπλόφα του Πούτιν

Ο Νίκος Χριστοδουλάκης γράφει για την ρωσική απαίτηση πληρωμής του φυσικού αερίου σε ρούβλια κι εξηγεί γιατι η διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης δεν έχει κάνενα νόημα απο οικονομικής άποψης.

Πολίτες μαζεμένοι έξω από το σπίτι της μητέρας της Ρούλας Παπασπρίγκου

Hashtag #πατρα #λιντσάρισμα

Αυτοί στην Πάτρα και στα social media που ορμούν να λιντσάρουν, φωνάζουν για κρεμάλες και ζητούν επαναφορά θανατικής ποινής, προκαλούν τον ίδιο τρόμο με μία παιδοκτονία.

Η δημοκρατία του λιντσαρίσματος

Η δημοκρατία του λιντσαρίσματος

Άνθρωποι που ενώνονται όταν πρόκειται για λιντσάρισμα και σιωπούν όταν πρόκειται για κοινωνικές διεκδικήσεις. Η υπόθεση της Πάτρας άνοιξε μια κρύπτη που δυστυχώς οδηγεί απευθείας στον Μεσαίωνα.

Έλενα Ακρίτα - The Podcast:  Η εξομολόγηση για την υιοθεσία που κάθε γονιός πρέπει να ακούσει και η απάντηση στα καθάρματα

Έλενα Ακρίτα - The Podcast: Η εξομολόγηση για την υιοθεσία που κάθε γονιός πρέπει να ακούσει και η απάντηση στα καθάρματα

Η Έλενα Ακρίτα στο 24ο επεισόδιο του Podcast, μιλάει για την ιερότητα της υιοθεσίας, τους άθλιους των Fake News και τον υπέροχο Φώτη Σεργουλόπουλο.