ΓΝΩΜΕΣ

Αρθρογραφία και απόψεις για ζητήματα της επικαιρότητας.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Το πολιτικό πρόβλημα της τουρκικής οικονομίας

Ο Σεραφείμ Κωνσταντινίδης αναλύει τις πρόσφατες εξαγγελίες Ερντογάν για την οικονομία, φωτίζοντας εξελίξεις στην γειτονική χώρα που προτιμά να αγνοεί ο λαϊκιστής πρόεδρός της. Θα σωθεί πάλι με άνοδο επιτοκίων;

Επεισόδια μετά την ολοκλήρωση της πορείας στην Ν.Σμύρνη ενάντια στη βία και την καταστολή,τραυματίας αστυνομικός της ομάδας "ΔΡΑΣΗ"

Η βία γεννα βία, βάλτε τέλος εδώ και τώρα

Όσοι τοποθετούν στη μικροπολιτική ζυγαριά τους την όξυνση, οφείλουν να αναρωτηθούν αν η χώρα στην κατάσταση που είναι, αντέχει ένα θύμα τυφλής βίας και να πάρουν πρωτοβουλίες για να σπάσει η αλυσίδα της

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Ο Κυρανάκης ξέχασε την κουκούλα

Το ότι ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης δεν είχε κανένα πρόβλημα να δώσει στον αέρα τα στοιχεία ενός  πολίτη, οφείλεται στον εσωτερικό ανταγωνισμό με άλλο βουλευτή για το πρωτάθλημα του "εθνικού καταδότη", το ότι όμως είχε τη δυνατότητα να το κάνει, χρήζει απαντήσεων από την κυβέρνηση.

Επέμβαση της αστυνομίας με σκοπό να μην πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, το Σάββατο 6 Μαρτιου 2021

Για πόσο ακόμα η Κυβέρνηση θα παίρνει ρεβάνς;

Από τις υποθέσεις Λιγνάδη και Κουφοντίνα ως τη λαϊκή του Κάτω Χαλανδρίου και την πλατεία της Νέας Σμύρνης, η εμμονή της κυβέρνησης για "νέα ηγεμονία" προκαλεί ασφυξία και διαλύει την κοινωνική ειρήνη ενώ η πληρότητα στις ΜΕΘ παραμένει στο 90%.

Το κτίριο της Βουλής

Ζήτημα Δημοκρατίας

Αν η επιλογή της κυβέρνησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι η αστυνομοκρατία και η προπαγάνδα, τότε θα πρέπει να εισακουστεί οποιαδήποτε πρόταση για κοινό αγώνα με στόχο την προστασία της Δημοκρατίας και των πολιτών.

Ο Αλέξης Τσίπρας

Τι είναι ο Τσίπρας; Αρχηγός μεγάλου κόμματος ή τροχονόμος αφελών και αποτυχημένων στελεχών;

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για την ευθύνη του Αλ. Τσίπρα και την στάση του κάθε φορά που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διευκολύνουν, με τις δηλώσεις τους, την κυβέρνηση.

Η ατομική ευθύνη της θείας σου

Η ατομική ευθύνη της θείας σου

Όταν η χώρα βουλιάζει στην ανέχεια, στην ασθένεια, στην απόγνωση και ο πρωθυπουργός της πληρώνει ψάλτες και καντηλανάφτες για να μη χάσει τα ψηφαλάκια της εκκλησίας, έχει ευθύνη που θα καταγραφεί στην ιστορία.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή

Ένα ανέντιμο παιχνίδι ξαναπαίζεται: Ο Κουφοντίνας είναι τώρα ΣΥΡΙΖΑ, όπως κάποτε ήταν ΠΑΣΟΚ…

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για μια ιστορία που επαναλαμβάνεται. Στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, η ΝΔ εξέφραζε τη βεβαιότητα ότι πίσω από τη 17 Νοέμβρη ήταν το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα τη θέση του ΠΑΣΟΚ παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το τέλος της λογικής: Τα "έξυπνα μέτρα" που δεν μοιάζουν και τόσο "έξυπνα"

Το τέλος της λογικής: Τα "έξυπνα μέτρα" που δεν μοιάζουν και τόσο "έξυπνα"

Ο αστυνομικός της γειτονιάς, τώρα κοντά σας, για να μην αισθάνεστε μόνοι όταν πηγαίνετε φάρμακα στους γονείς σας. Τα "έξυπνα μέτρα" σίγουρα δεν εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Ο Κουφοντίνας και ο λάκκος…

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, το Κράτος που πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω και την κυβέρνηση που επιδιώκει να μετατρέψει το ζήτημα σε πεδίο αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Άνδρας στην Ιαπωνία

Οι μαραμένοι άνθρωποι δεν χρειάζονται Υπουργείο Μοναξιάς

Ο Γιάννης Τριάντης γράφει για το φαινόμενο της μοναξιάς και της αποξένωσης που ενδημεί στις σύγχρονες κοινωνίες και το οποίο επιχειρείται να αντιμετωπιστεί με την ίδρυση φερώνυμου υπουργείου.

Η Λίνα Μενδώνη και ο Αλέξης Κούγιας

Από τη Μενδώνη στον Κούγια: Ανευθυνοϋπεύθυνοι εν δράσει σε μια σοβαρή υπόθεση…

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για την επιδίωξη των εμπλεκομένων στην υπόθεση του Δ. Λιγνάδη είτε να αποσείσουν τις ευθύνες τους είτε να απαξιώσουν τους μάρτυρες και να κάνουν επικοινωνιακό σόου.

Έλενα Ακρίτα: Λίγο πριν πεθάνει

Έλενα Ακρίτα: Λίγο πριν πεθάνει

Η Έλενα Ακρίτα γράφει για εκείνους που προασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα του κάθε κρατούμενου Κουφοντίνα. Γιατί ο νόμος οφείλει να είναι ανώτερος από τον παραβάτη του.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Ο Μητσοτάκης δεν είναι Θάτσερ, να μη γίνει ο Κουφοντίνας Μπόμπι Σαντς

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τις παραμέτρους που πρέπει να λάβει υπόψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με το θέμα της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ επαναλαμβάνει πως σε ένα Κράτος Δικαίου ο νόμος ισχύει για όλους.