Είναι ακόμη υφυπουργός Παιδείας…

Είναι ακόμη υφυπουργός Παιδείας…
Σαφές το ακροδεξιό στοιχείο στην παρέμβαση του υφυπουργού Παιδείας στην Βουλή Eurokinissi

Δεν ήταν μόνον μια προσπάθεια να «ξαναγραφτεί» η μεταπολιτευτική ιστορία το ακροδεξιό παραλήρρημα του Άγγελου Συρίγου. Ποιόν στόχευσε.

Ο Άγγελος Συρίγος παραμένει υφυπουργός Παιδείας, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του για την εξέγερση του Νοέμβρη. Αυτό, απο μόνο του, είναι ένα δείγμα του μεγέθους της παρακμής της κυβερνητικής πολιτικής για την εκπαίδευση.

Διατηρείται σε αυτή την θέση ένας πολιτικός που χλεύασε μέσα στο κοινοβούλιο μία από τις κορυφαίες στιγμές της νεώτερης ιστορίας. Εκεί που εκφράστηκε η πεμπτουσία της λέξης «παιδεία» δημιουργώντας παρακαταθήκες που «δεν σβήνουν».

Δικαίως οι αναφορές του υφυπουργού Παιδείας στο Πολυτεχνείο και τον αντιδικτατορικό αγώνα, προκάλεσαν την αγανάκτηση του δημοκρατικού κόσμου. Όμως έχει ιδιαίτερη αξία να διαπιστώσει κανείς το σύνολο των στόχων που είχε η παρέμβαση αυτή του υφυπουργού Παιδείας. Γιατί ζητούμενο δεν ήταν μόνο η επανεγγραφή της ιστορίας με την πλέον αντιδραστική μεθοδολογία, όπως σωστά επισημάνθηκε από τα κόμματα της αριστεράς.

Επ’ αυτού δεν υπάρχει καλύτερη τεκμηρίωση από τα όσα είπε ο ίδιος ο υφυπουργός στην Βουλή. Αμέσως μετά τον χαρακτηρισμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ως «μυθολογία» ο Άγγελος Συρίγος αποσαφήνισε το ποιοι βρίσκονται σήμερα στο στόχαστρο της κυβέρνησης: Οι φοιτητές και κυρίως όσοι ανήκουν στον χώρο της «αντιεξουσιαστικής αριστεράς».

Μια περιγραφή που δεν αντιστοιχεί σε κάποιο υπαρκτό φοιτητικό σχήμα στα ΑΕΙ. Έτσι – αντικειμενικά- τσουβαλιάζει όσους αντιτίθενται στην κυβερνητική πολιτική στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο υφυπουργός Παιδείας συκοφάντησε τις αντιδράσεις των φοιτητών στις κυβερνητικές επιλογές μιλώντας για «επιθέσεις στους καθηγητές», «διαπομπεύσεις» και «στοχοποιήσεις». Τονίζοντας πως «στα πανεπιστήμιά μας όλα αυτά έχουν όνομα. Τα τελευταία χρόνια είναι ενέργειες κατά κύριο λόγο της αντιεξουσιαστικής Αριστεράς». Πρόσθεσε ότι ο χώρος αυτός «εμφορείται από μία ψευδοεπαναστατική υποκουλτούρα που υποτίθεται ότι συμβολίζει αντίσταση, ανατροπή και επανάσταση. Στην πραγματικότητα είναι απολύτως μηδενιστές».

Ο Άγγελος Συρίγος το πήγε ακόμη παραπέρα, επιτιθέμενος και στην εξέγερση των νέων το 2008 μετά την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου την οποία παρομοίασε με εκδήλωση χουλιγκανισμού. Όπως είπε «το είδαμε ανάγλυφα στα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008, τη μηδενιστική εξέγερση. Η ιδεολογία τους είναι αντίστοιχη με αυτήν του χούλιγκαν που κολλάει πάνω στα σήματα οδικής κυκλοφορίας αυτοκόλλητα της ομάδας του». Επίσης ανέφερε ότι οι αριστεροί φοιτητές στα πανεπιστήμια «επικαλύπτουν την απουσία ιδεολογίας με συνθήματα του τύπου «εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία». Φαντασιώνονται ότι αντιστέκονται στη Χούντα».

Η τοποθέτηση αυτή δεν χρειάζεται περισσότερες εξηγήσεις. Αποδεικνύει από μόνη της την προέλευση της, τα κίνητρα της και τοποθετείται αυτόματα στον πολιτικό χώρο. Τέρμα Δεξιά.

Το μόνο που οφείλει να υπενθυμίσει κανείς στον Άγγελο Συρίγο είναι πως η φαντασία των νέων ανθρώπων και η προσπάθειά τους να την πραγματώσουν είναι το βασικό υλικό με το οποίο χτίζεται το μέλλον. Ίσχυσε το 1973, ισχύει και σήμερα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα