Αν αυτά ξεχαστούν, η φθορά θα σβηστεί και οι εκλογές θα είναι περίπατος…

Αν αυτά ξεχαστούν, η φθορά θα σβηστεί και οι εκλογές θα είναι περίπατος…
Κυριάκος Μητσοτάκης Aris Oikonomou / SOOC

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητά τη λήθη για να καταφέρει να επικρατήσει στις εκλογές της 21ης Μαϊου. Μένει να δούμε αν θα δικαιωθεί...

Σε μια πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε με περισσή σιγουριά: «Η φθορά από τα Τέμπη ήταν προσωρινή. Τώρα που κόσμος βλέπει τα πραγματικά διλήμματα, συσπειρώνεται γύρω από τη ΝΔ».

Το «μήνυμα» που θέλει να περάσει είναι προφανές. Αφού μια τέτοια τραγωδία «ξεχάστηκε» κιόλας και οι «σοκαρισμένοι» στην αρχή ψηφοφόροι «επιστρέφουν» στη (δημοσκοπική) κάλπη της ΝΔ, τίποτα δεν είναι ικανό να αποτρέψει το θρίαμβο και στην πραγματική κάλπη της 21ης Μαίου.

Τα συναφή «μηνύματα» είναι εξίσου προφανή:

1. Έχει ήδη «ξεχαστεί» και το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ποιος ασχολείται πλέον με την παρακολούθηση ενός πολιτικού αρχηγού, υπουργών του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, δημοσιογράφων και κάμποσων ακόμα; Μια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου κάτι λέει ακόμη, αλλά ποιος της δίνει σημασία; Η εισαγγελική έρευνα καρκινοβατεί και ο κ. Ντογιάκος δηλώνει ότι θα εμπόδιζε την έρευνα της ανεξάρτητης αρχής(ΑΑΔΕ)!

2. Έχει ήδη «ξεχαστεί» ότι η Ελλάδα έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη και την πρώτη μεταξύ των νέων. Γιατί έχει «ξεχαστεί»; Γιατί περισσεύουν οι κυβερνητικές δηλώσεις αυτοθαυμασμού ότι στην τετραετία που τελειώνει είχαμε μεγάλες «επιτυχίες» στα εργασιακά. Και ο κ. Χατζηδάκης, με την κατάργηση του οκταώρου και της αμοιβής των υπερωριών, ανακηρύσσεται σε… προστάτη της εργατικής τάξης!

3. Έχει ήδη «ξεχαστεί» ότι οι μισθοί στην Ελλάδα είναι από τους χαμηλότερους στη Ευρώπη. Τι κι αν το αναγνωρίζει ακόμα κι ο απερχόμενος πρωθυπουργός; «Ξεχάστηκε», γιατί η αύξησή τους θα είναι το «στοίχημα» της νέας τετραετίας. Το ίδιο «στοίχημα» είχε βάλει και στην αρχή της απερχόμενης τετραετίας, αλλά ας μην κολλάμε σε τέτοιες «λεπτομέρειες».

4. Οι Έλληνες έχουν τη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη από όλους τους Ευρωπαίους(για να είμαστε δίκαιοι, μας ξεπερνάει μόνο η Βουλγαρία). Αλλά κι αυτό έχει «ξεχαστεί».

5. Τα περισσότερα νοσοκομεία μας βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης. Αλλά κι αυτό «ξεχνιέται» και δεν προκαλεί φθορά. Όπως ξεχάστηκαν και τα κυβερνητικά χειροκροτήματα προς τους ανθρώπους τους για όσα έκαναν στην πανδημία. Όλα αυτά έχουν «ξεχαστεί» και το…κολοσσιαίο θέμα των ημερών είναι το γιαούρτωμα του Πλεύρη. Του οποίου οι ευθύνες για τη διάλυση του ΕΣΥ έχουν, επίσης, «ξεχαστεί».

Αν, λοιπόν, όλα αυτά έχουν «ξεχαστεί», η κυβερνητική φθορά θα σβηστεί. Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης θα κάνουν «περίπατο» στις 21 Μαίου και δεν θα έχουν να φοβούνται καμιά «κυβέρνηση ηττημένων».

Για να συμβούν όλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης και οι συν αυτώ πρέπει να προσεύχονται νυχθημερόν να επιβεβαιωθεί αυτή ρήση του σοβιετικού δικτάτορα Ιωσήφ Στάλιν: «Το όπλο των πολιτικών είναι η λήθη των λαών»…

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα