Μητσοτάκης και υπουργοί του: Θεομπαίχτες, ψηφοθήρες και χορηγοί των θρησκόληπτων αντιεμβολιαστών…

Μητσοτάκης και υπουργοί του: Θεομπαίχτες, ψηφοθήρες και χορηγοί των θρησκόληπτων αντιεμβολιαστών…
Κυριάκος Μητσοτάκης και Θάνος Πλεύρης EUROKINISSI

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που αφήνει εκτός της εκκλησίες, το κρεσέντο πολιτικοθρησκευτικού λαϊκισμού του Κυριάκου Μητσοτάκη και το επιχείρημα - copy paste που χρησιμοποιούν οι υπουργοί του.

Το «κεντρώο», «εκσυγχρονιστικό» και «προοδευτικό» λούστρο, με το οποίο έχουν φτιασιδώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι ποικιλώνυμοι αβανταδόροι της, έχει αρχίσει από καιρό να ξεφτίζει. Όμως, τα εξελισσόμενα επεισόδια της πανδημίας και η προκλητική στάση της, με την υιοθέτηση δυο μέτρων και δύο σταθμών, την ξεσκεπάζει εντελώς.

Την ώρα που επιβάλλει περιορισμούς στις άλλες δραστηριότητες των ανεμβολίαστων, τούς αφήνει εντελώς ελεύθερους όταν πάνε στα σούπερ μάρκετ, στα φαρμακεία και – ω του θαύματος! – στις εκκλησίες. Προφανώς, επειδή ένας ανεμβολίαστος, αν πάει εκεί, δεν κολλάει ούτε μεταδίδει τον ιό, ενώ αν πάει σε ένα εμπορικό κατάστημα τα κάνει και τα δύο.

Πήραν σβάρνα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα οι υπουργοί, για να εξηγήσουν πώς συμβαίνει αυτό. Και ιδού τι είπαν:

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν είναι δυνατόν να εξισώνουμε την θρησκεία και την πίστη με το εμπορικό κατάστημα ή το κομμωτήριο. Δηλαδή, να κάνουμε ελέγχους στη Θεία Λειτουργία;

Μάκης Βορίδης: Έγινε δεκτό ότι πρέπει να υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις και μέσα σ’ αυτές είναι η άσκηση της θρησκευτικής λατρείας, διότι αποτελεί βασική, αναγκαία δραστηριότητα.

Στέλιος Πέτσας: Το να πάει κάποιος στο σούπερ μάρκετ για τρόφιμα και στην εκκλησία για την πίστη του είναι αναγκαίο και δεν είναι το ίδιο με την δυνατότητα πρόσβασης σε ένα κατάστημα ρούχων.

Θάνος Πλεύρης: Το να πηγαίνει κάποιος σε λατρευτικό χώρο δεν είναι το ίδιο σαν να πηγαίνει σε ταβέρνα ή για να αγοράσει παπούτσια.

Άκης Σκέρτσος: Η εκκλησία αποτελεί ζωτική ανάγκη του ανθρώπου και οι ιερείς είναι σε μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένοι.

Η πάλαι ποτέ τριπλέτα της ακροδεξιάς – Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης – λένε ακριβώς τα ίδια με τα – υποτίθεται – νέα φιντάνια Πέτσα και Σκέρτσο, που ανέδειξε ο Μητσοτάκης. Και το επιχείρημα – copy paste που χρησιμοποιούν φανερώνει ότι υπάρχει μία κεντρική γραμμή: αφήστε ελεύθερο τον κορονοϊό στις εκκλησίες, κλείστε το μάτι στους ανεμβολίαστους και θρησκόληπτους.

Και ήρθε το βράδυ ο πρωθυπουργός να το επιβεβαιώσει πανηγυρικά, με ένα σαθρό επιχείρημα: «Οι εκκλησίες είναι ανοιχτοί χώροι λατρείας και δεν μπορεί να γίνει έλεγχος»! Και σε ένα κρεσέντο πολιτικοθρησκευτικού λαϊκισμού συμπλήρωσε: «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να πάει σε μια εκκλησία για να ανάψει ένα κερί»!

Ποιος εκπλήσσεται; Μόνον όσοι είχαν πιστέψει ότι η σημερινή ΝΔ είναι κάτι διαφορετικό. Ε, λοιπόν, δεν είναι. Διότι όσα είπαν ο Μητσοτάκης και οι πέντε υπουργοί του αποτελούν το απαύγασμα μιας θρησκόληπτης και φαύλης Δεξιάς. Ο χαρακτηρισμός «θρησκόληπτοι» μπορεί και να μην ισχύει. Ίσως ταιριάζει καλύτερα το «θεομπαίχτες». Η φαυλότητα, όμως, είναι πασιφανής.

Γράφουν εις τα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις προειδοποιήσεις των ειδικών, για να μη δυσαρεστήσουν την εκλογική πελατεία τους. Παριστάνουν τους τιμητές των ανεμβολίαστων και, ταυτόχρονα, αφήνουν εντελώς ελεύθερους τους χώρους όπου αυτοί κατ΄εξοχήν αναπτύσσονται. Είναι σκέτη υποκρισία ότι, δήθεν, στους ναούς δεν μπορεί να γίνει έλεγχος. Έτσι κάνουν αυτό που υποτίθεται ότι θέλουν να αποφύγουν: τη γιγάντωση των αντιεμβολιαστών, πολλοί από τους οποίους επικαλούνται τη θρησκεία για να μην εμβολιαστούν.

Ο Μητσοτάκης, ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης, ο Πέτσας, ο Πλεύρης και ο Σκέρτσος γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ιός δεν κυκλοφορεί μόνο στο εμπορικό κατάστημα και στο κομμωτήριο. Το ίδιο κυκλοφορεί και στους ναούς και όλοι οι επιστήμονες είπαν ότι το περσινό θέριεμα της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη οφειλόταν και σε όσα έγιναν στον Άγιο Δημήτριο. Ο πρωθυπουργός εκ των υστέρων παραδέχτηκε το «λάθος» εκείνο.

Όμως, όσα έγιναν ξανά φέτος εκεί και τώρα η εξαίρεση των ναών από τα μέτρα αποδεικνύουν ότι δεν έγινε κανένα λάθος. Είναι συνειδητή επιλογή. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του κάνουν μια επιλογή εις βάρος της δημόσιας υγείας γιατί φοβούνται μη χάσουν τις ψήφους των ανεμβολίαστων πιστών και θρησκόληπτων. Δεν τους νοιάζει η πίστη, αλλά η ψήφος. Αναίσχυντοι ψηφοθήρες, θεομπαίχτες και φαύλοι μαζί.

Αν ο Χριστός εμφανιζόταν σήμερα θα τους απηύθυνε ένα από τα γνωστά «ουαί υμίν» του: «Αλίμονό σας, υποκριτές, που τριγυρνάτε παντού για να προσηλυτίσετε κάποιον και, όταν το καταφέρετε, τον κάνετε δυο φορές χειρότερο από εσάς»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα