Η αντιπολίτευση δεν είναι μαγαζί

Η αντιπολίτευση δεν είναι μαγαζί
Στιγμιότυπο από την συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Eurokinissi

Την ώρα που η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται κάθε δευτερόλεπτο, κάποιοι απαξιώνουν τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προτείνοντας μια αέναη συζήτηση σε ένα ακέφαλο κόμμα. Από την άσκηση πολιτικής, προτιμούν τα παπατζιλίκια.

Στην τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, φάνηκε η άνεση της κυβέρνησης με την παρούσα διάταξη της Βουλής.

Μια αξιωματική αντιπολίτευση ακέφαλη, χωρίς να υποτιμά κανείς τον συγκροτημένο λόγο και τις ικανότητες του κ. Φάμελλου και μια πτέρυγα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας (παρά τις χωροταξικές αυθαιρεσίες), που θα δίνει διαρκώς ευκαιρίες για ανάσες στην κυβέρνηση.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο κ. Μητσοτάκης, μπορεί να παίζει το παιχνίδι όπως θέλει, χωρίς να διστάζει να κάνει αναφορές ακόμα και στον… Ανδρέα Παπανδρέου. Γιατί όχι; Γνωρίζει πολύ καλά ότι ο χρόνος είναι υπέρ του, όσο ο ίδιος εκμεταλλεύεται κάθε δευτερόλεπτο. Σε λίγο θα έρθουν και τα πρώτα νομοσχέδια.

Αυτό φαίνεται να το παραγνωρίζουν κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν ξεχάσει ότι το συγκεκριμένο κόμμα, παρά την μεγάλη του πτώση έχει έναν ρόλο να επιτελέσει στη Βουλή και την κοινωνία, με εντολή των ψηφοφόρων. Τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γι’ αυτό άλλωστε θορυβούν και “εργάζονται πυρετωδώς” με μοναδικό στόχο να καθυστερήσει η εκλογή νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και παρά το γεγονός ότι η συμφωνία περί ενός χρονοδιαγράμματος (με ορίζοντα τις αρχές Σεπτέμβρη), έδωσε αρχικά μια εικόνα ότι υπάρχει ζωή μετά το σοκ της αποχώρησης του Αλέξη Τσίπρα.

Κάποιοι περιφέρουν την πραμάτεια τους από κανάλι σε κανάλι, πρώτοι μεταξύ των σταλεγάκηδων, προσφέροντας επιχειρήματα διάλυσης και προτείνοντας μια αέναη συζήτηση ενός ακέφαλου κόμματος.

Άλλοι μηχανορραφούν, βγάζοντας μπροστά πουλέν, που μάλλον δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι απλώς χρησιμοποιούνται για να μην υπάρξει σύντομα επόμενη μέρα.

Την ώρα που η κοινωνία αναμένει μια νέα ηγεσία που θα αρθρώσει μια πολιτική πρόταση διακυβέρνησης (μια πολύ δύσκολη αποστολή), οι παραπάνω “καίγονται” για την ανατροπή ενός χρονοδιαγράμματος, ώστε η εκλογή προέδρου να γίνει μετά τις αυτοδιοικητικές και αν.

Στις εκλογές δηλαδή της γείωσης και της πολιτικής ζύμωσης και στη ΔΕΘ, η αξιωματική αντιπολίτευση θα πάει ακέφαλη, ώστε να εξαφανιστεί οριστικά.

Αυτό προτείνουν και ο λόγος είναι απλός.

Δεν μπορούν να ελέγξουν τις διαδικασίες, δεν έχουν πρόταση ηγεσίας και ένα παιχνίδι που θα το χάσεις, καλύτερα να αναβληθεί.

Αυτή είναι η λογική τους και ήταν οι ίδιοι με τις ίδιες διαστημικές ανοησίες που απομάκρυναν με το παράδειγμά τους και με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες αρχές τους, μια κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων.

Επειδή όμως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι μαγαζί, για να το κλειδώνει κάθε μπακαλόγατος για όσο καιρό θέλει, ας κινητοποιηθούν όσοι βλέπουν το παγόβουνο να πλησιάζει και ας επιλέξουν τον αρχηγό που πιστεύουν ότι θα εκφράσει κοινωνικές πλειοψηφίες, θα αρθρώσει σοβαρό πολιτικό λόγο και θα βάλει τέλος στις μηχανορραφίες και τα παπατζιλίκια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα