Βορίδης σε “Σπαρτιάτες”: Ωραία τα είπατε, έχετε πάρει άδεια από Κασιδιάρη;

Βορίδης σε “Σπαρτιάτες”: Ωραία τα είπατε, έχετε πάρει άδεια από Κασιδιάρη;
Ο Μάκης Βορίδης στο βήμα της Βουλής Eurokinissi

Ο υπουργός Επικρατείας ξεκίνησε την αντεπίθεση της ΝΔ προς τα ακρο-δεξιά. Δήλωσε ότι η ΝΔ εκπροσωπεί τις έννοιες της ελευθερίας και του έθνους

Την αντεπίθεση της Νέας Δημοκρατίας προς τα ακρο- δεξιά της Βουλής ξεκίνησε κατά την ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ο νέος υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ενώ δεν παρέλειψε να εξαπολύσει και νέα βέλη κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βορίδης σχολίασε ειδικότερα το γεγονός ότι ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, αναφέρθηκε σε “συνταγματικό πατριωτισμό”, επισημαίνοντας ότι αυτή ήταν μία θεωρία που ανέπτυξε ο Γερμανός φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας ακριβώς για να απαντήσει στον “πατριωτισμό” των ναζί.

“Ωραία τα είπατε. Ο Κασιδιάρης το ξέρει; Έχετε πάρει σχετική άδεια; Περάσαμε από τον Κασιδιάρη στον Χάμπερμας έτσι γρήγορα;”, πρόσθεσε. 

Ο κ. Βορίδης απευθύνθηκε όμως και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας μεταξύ άλλων “μπορείτε να συνεχίσετε να τα λέτε, αλλά σε όλους μας θα θυμίζετε γιατί βρίσκεστε στο 17%”. Υποστήριξε επίσης ότι έκλεισε ένας πολιτικός κύκλος “με τη συντριβή του δεξιού και αριστερού λαϊκισμού” στις εκλογές. 

Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε επίσης ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε στις προγραμματικές δηλώσεις “ένα όραμα ελευθερίας και υπεύθυνου πατριωτισμού” και πρόσθεσε: 

“Αν αναρωτιέστε γιατί η ΝΔ είναι ηγέτιδα δύναμη, η απάντηση βρίσκεται στη σύζευξη αυτών των δύο εννοιών. Έθνος και ελευθερία μας οδηγούν στην επόμενη φάση της διαλεκτικής μας πορείας”. 

Ο κ. Βορίδης σχολίασε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ένα πρόγραμμα τετραπλάσιο από της ΝΔ και στην επισήμανση από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως η ΝΔ έλεγε προεκλογικά ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οκταπλάσιο από το δικό της είπε: “Ακόμη καλύτερα. Ας αφήσουμε τους πολλαπλασιαστές. Προτείνατε ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα, αλλά ο λαός προτίμησε το δικό μας κοστολογημένο πρόγραμμα, γιατί τελείωσε η εποχή των ανέξοδων υποσχέσεων”. 

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ειρωνικά προς την αξιωματική αντιπολίτευση: “Δεν μάθατε το μάθημα σας. Εμένα βέβαια δεν με πειράζει, συνεχίστε σε αυτό το δρόμο”.

Ο κ. Βορίδης δήλωσε επίσης μεταξύ άλλων: “Όσοι εμπνεόμαστε και από τους αρχαίους προγόνους και τη βυζαντινή αυτοκρατορία έχουμε μία υποχρέωση να φανόυμε αντάξιοι τους και η Ελλάδα να πρωταγωνιστεί και αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης μας”, ενώ είπε με νόημα όχι σε έναν “πατριωτισμό εύκολο και δωρεάν, χωρίς περιεχόμενο”. Κλείνοντας δε υποστήριξε ότι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έχει όραμα λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα