Δεν υπήρχαν λαθραίοι άνθρωποι για τον ήρωα του Αιγαίου

Δεν υπήρχαν λαθραίοι άνθρωποι για τον ήρωα του Αιγαίου
Ο ήρωας του Αιγαίου, Κυριάκος Παπαδόπουλος

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έσωζε, χωρίς να αναζητά χαρτιά ή χαρακτηρισμούς για τους ανθρώπους και τα παιδιά που εντόπιζε στη θάλασσα.

Η ειδησεογραφία παίζει μερικές φορές περίεργα παιχνίδια. Τη μέρα που έφευγε ξαφνικά από τη ζωή ο φύλακας-άγγελος των προσφύγων, υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Κυριάκος Παπαδόπουλος, η ΕΛΜΕ Λέσβου, αποφάσιζε τη χρήση του όρου “λαθρομετανάστης” στα σχολεία μετά από εισήγηση της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Απόστολου Βαρελτζή.

Οι δυο Ελλάδες ξεδιπλώθηκαν μπροστά μας για άλλη μια φορά.

Από τη μια το παράδειγμα ενός ανθρώπου που έφυγε πολύ νωρίς, αλλά κατάφερε στα μόλις 44 χρόνια που έζησε να πετύχει πράγματα, που όλοι μας θα χρειαζόμασταν 100 ζωές για να πετύχουμε.

Με το πλήρωμά του διέσωσε πάνω 5.000 ανθρώπους συμμετέχοντας σε μια άνιση μάχη, βάζοντας στην άκρη τον εαυτό του και μπροστά αυτούς που είχαν ανάγκη.

“Οι στιγμές της προσωπικής αδυναμίας είναι πολυτέλεια, που δεν την έχουμε. Λίγα μίλια παραπέρα υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται τη βοήθεια μας. Εμείς έχουμε καιρό να κλάψουμε”, απαντούσε όταν τον ρωτούσαν για τις δύσκολες στιγμές που είχε ζήσει.

Έσωζε, χωρίς να αναζητά χαρτιά ή χαρακτηρισμούς για τους ανθρώπους και τα παιδιά που έβρισκε στη θάλασσα. Ήταν ήρωας γιατί είχε καταφέρει να είναι άνθρωπος.

Στην άλλη Ελλάδα και μακριά από το παράδειγμά του, οι Νεάντερταλ της ΕΛΜΕ Λέσβου, που καθισμένοι στις καρέκλες τους έφτασαν στο συμπέρασμα ότι η χρήση του όρου “λαθρομετανάστης” στα σχολεία (!) είναι “απόλυτα σωστή, δεδομένων και των συνθηκών που επικρατούν στη Λέσβο”.

Η χρήση του όρου όμως και μάλιστα στην εκπαίδευση, έχει πολιτική στόχευση, κάτι που δεν έχουν το θάρρος να παραδεχτούν οι διάφοροι υπερπατριώτες. Στοχεύει στο να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι συνειρμοί.  Ο “λαθρομετανάστης” δεν αξίζει να σωθεί, δεν αξίζει να επιζήσει, δεν αξίζει τη βοήθειά μας. Είναι ένα βάρος για τους υγιείς και αξιοπρεπείς της καρέκλας και της ακροδεξιάς ανοησίας.

Σε όλα αυτά ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, απαντούσε με τη στάση του και τις πράξεις του. Έβλεπε απέναντί του ανθρώπους, που χρειάζονταν βοήθεια και τους βοηθούσε.

Ο ήρωας του Αιγαίου, είχε διαλέξει την Ελλάδα της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Όσοι θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη του, οφείλουν να κάνουν το ίδιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα