Η αρρωστημένη αντίληψη “Θα σας νικήσουμε”!

Η αρρωστημένη αντίληψη “Θα σας νικήσουμε”!

Μια επιεικής εκδοχή είναι ότι, δεν έχουν δημοκρατική κουλτούρα και αυτό βγαίνει υπό τις παρούσες συνθήκες πίεσης. Κι εκεί αποκαλύπτονται οι μύχιοι πόθοι τους να εγκαθιδρύσουν μια αλά Γκρέκα Σοβιετία

Ακούμε συχνά αρκετούς βουλευτές και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ- μόλις πριν από ένα εικοσιτετράωρο ξαναχτύπησε ο γνωστός Homo neandertalensis- να κλείνουν τον βαρέως συμπλεγματικό λόγο τους με τη φράση: “Θα σας νικήσουμε”!

Αν βεβαίως τους ρωτήσετε “ποιούς”, το πλέον πιθανό είναι να μη γνωρίζουν. Όπως δεν γνωρίζουν- για την ακρίβεια έχουν πλήρη άγνοια- τα καθήκοντα και την αποστολή που τους ανέθεσε ο πρωθυπουργός. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Πως αν και μετά παρέλευση δύο ετών, εν τούτοις αυτοί οι άνθρωποι δεν δείχνουν καμία διάθεση να μάθουν. Τουλάχιστον τρόπους, μια και τα υπόλοιπα είναι θέμα αντιληπτικής ικανότητας την οποία φαίνεται δεν διαθέτουν σε επαρκή βαθμό. Αυτή είναι η μια παράμετρος, που αφορά στον πολιτικό λόγο των υπουργών και των βουλευτών της κυβέρνησης. Τόσα ξέρουν, τόσα λένε. Η άλλη αφορά τα πρότυπα που διαμορφώνουν τους χαρακτήρες των νέων. Πρότυπα κάθε άλλο παρά υγιή.

Άνευ ουδεμίας ιδεολογικοπολιτικής ή άλλης μεροληπτικής διάθεσης μπορεί να έχει κανείς γι αυτή τη κυβέρνηση, η πλειονότητα της κοινής γνώμης διαπιστώνει ότι οι συμμετέχοντες σ’ αυτήν διακατέχονται από συναισθήματα φθόνου έναντι των πολιτικών αντιπάλων τους. Η επωδός “Θα σας νικήσουμε” αποκαλύπτει ότι ο διακαής πόθος τους δεν είναι να πάει μπροστά η χώρα, αλλά να χρησιμοποιήσουν τους μηχανισμούς του κράτους προκειμένου να εξοντώσουν τους “εχθρούς” τους. Διότι επί της ουσίας, και όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, αυτοί οι άνθρωποι(και δεν αναφέρομαι σε όλους τους υπουργούς και σε όλους τους βουλευτές) δεν ανέχονται να έχουν αντιπολίτευση. Βλέπουν παντού εχθρούς και ψυχοδιανοητικά αισθάνονται “στρατιώτες” που πολεμούν για να προασπίσουν τα συμφέροντα του λαού από εκείνους(δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, πολιτικούς) που τα επιβουλεύονται. 

Μια επιεικής εκδοχή είναι ότι, δεν έχουν δημοκρατική κουλτούρα και αυτό βγαίνει υπό τις παρούσες συνθήκες πίεσης. Κι εκεί αποκαλύπτονται οι μύχιοι πόθοι τους να εγκαθιδρύσουν μια αλά Γκρέκα Σοβιετία. Ακριβής η επισήμανση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, του Γιάννη Μπουτάρη, ενός ανθρώπου που δεν μασάει τα λόγια του, πως το σημερινό ελληνικό κράτος θυμίζει Σοβιετία. Κι ασφαλώς δεν είναι, προς τα εκεί όμως οδεύει περνώντας από το σημερινό καθεστωτικό στάδιο. Μια διαφορετική εκδοχή, η οποία όμως δεν αναιρεί την προηγούμενη, αντιθέτως την συμπληρώνει, είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι κουβαλάνε αρρωστημένα μυαλά και μάλιστα άνευ εισαγωγικών. Διακατέχονται από σύνδρομο κατωτερότητας και με την εν γένει στάση και συμπεριφορά τους, καλλιεργούν το μίσος και το διχασμό στη κοινωνία. Το αρρωστημένο πολιτικό κλίμα, που συνοδεύεται από πρωτοφανείς για τα νεώτερα πολιτικά χρονικά χαρακτηρισμούς, επιβεβαιώνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την ελλοχεύουσα εκτροπή από τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Βάσει όλων αυτών συμπτωμάτων, το καθήκον του πρωθυπουργού είναι αυτονόητο. Διότι δεν είναι δυνατόν η χώρα να διολισθαίνει- μαζί με όλα τα άλλα προβλήματα- στον κατήφορο του διχασμού και της μισαλλοδοξίας, και να μην υπάρχει η παραμικρή αντίδραση εκ μέρους του. Ο Αλέξης Τσίπρας αδικεί τον εαυτό του και υποθηκεύει το μέλλον του εάν συνεχίσει να παραμένει σιωπηλός παρατηρητής μιας αρρωστημένης κατάστασης που τείνει να καταστεί “οδικός χάρτης” της κυβέρνησης. Γι αυτό απαιτείται η άμεση και αποφασιστική παρέμβαση του, μια και παρά τις πολιτικές διαφωνίες μπορεί να έχει κανείς, δεν παύει να είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Και φυσικά δεν μπορούμε να πιστέψουμε, αυτό που δυστυχώς πιστεύει ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης. Πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο… Αρχιστράτηγος των στρατιωτικών δυνάμεων, που υπό την πολεμική ιαχή “Θα σας νικήσουμε” ηγείται της μάχης για τη κατάληψη της χώρας. 

*Ο Χάρης Παυλίδης, είναι δημοσιογράφος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα