Αγνοούμενος ναυαγός βρέθηκε 140 χιλιόμετρα από την ακτή

Αγνοούμενος ναυαγός βρέθηκε 140 χιλιόμετρα από την ακτή
Twitter @USCGSoutheast

Ο αγνοούμενος ναυαγός Στιούαρτ Μπι, εντοπίστηκε τυχαία από φορτηγό πλοίο, καθώς οι προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσής του είχαν αποτύχει. Χρησιμοποιώντας το πουκάμισό του ως σημαία κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα του πληρώματος.

“Ξέρεις τον πιο ενδιαφέρον άνδρα στον κόσμο; Λοιπόν, είμαι ακριβώς το αντίθετο”, δήλωσε ο 62χρονος κάτοικος της Φλόριντα, Στιούαρτ Μπι σε δημοσιογράφο, μετά την διάσωσή του.

Ο Μπι και το σκάφος του εξαφανίστηκαν από τη μαρίνα Port Canaveral της Φλόριντα των ΗΠΑ την περασμένη Παρασκευή. Έτσι, έγινε το επίκεντρο μιας εντατικής αποστολής έρευνας και διάσωσής του στον ωκεανό.

Ο Μπι αντιμετώπισε προβλήματα με τον κινητήρα από νωρίς στο ταξίδι του. Υπολογίζοντας, όμως, ότι θα μπορούσε να το διορθώσει ο ίδιος, δεν ζήτησε βοήθεια από το ραδιόφωνο. Αποκοιμήθηκε ένα βράδυ και ξύπνησε από το νερό που πλημμύρισε την καμπίνα, καθώς η πρύμνη βυθιζόταν.

Ως έμπειρος ναυτικός, ο Στιούαρτ Μπι, έκανε αρκετές καταδύσεις για να προσπαθήσει να ανακτήσει τον φάρο εντοπισμού του, χωρίς αποτέλεσμα. Καθώς ετoιμαζόταν να κάνει μια άλλη προσπάθεια, είδε το φορτηγό πλοίο – που τελικά τον έσωσε.

Χρησιμοποιώντας το πουκάμισό του ως σημαία, κατάφερε να τραβήξει την προσοχή του πληρώματος. Το “Άντζελες”, όπως λεγόταν το πλοίο, κινήθηκε όσο το δυνατόν πιο κοντά του μπορούσε, στέλνοντας σωσίβιο και σκάλα με τα οποία κατάφεραν να τον ανεβάσουν στο πλοίο, σύμφωνα με το Good News Network.

“Μόλις διασώσαμε ένα άτομο από ένα αναποδογυρισμένο σκάφος στη θάλασσα”, επιβεβαίωσε ο καπετάνιος του “Άντζελες” σε δορυφορική κλήση με την Ακτοφυλακή. “Μπι. Στιούαρτ Μπι.

“Είναι απλώς οι ωραιότεροι άνθρωποι που έχω γνωρίσει ποτέ», είπε ο Στιούαρτ για τους άντρες που του έσωσαν τη ζωή.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα