ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Παρέμβαση Banksy στο μετρό του Λονδίνου για τον κορονοϊό: "I Get Lockdown But I Get Up Again"

Παρέμβαση Banksy στο μετρό του Λονδίνου για τον κορονοϊό: "I Get Lockdown But I Get Up Again"
INSTAGRAM

Οι διάσημοι αρουραίοι έκαναν την εμφάνισή τους στο μετρό του Λονδίνου. "I Get Lockdown But I get up again". Ένα μήνυμα ελπίδας από τον διάσημο ακτιβιστή Banksy.

Στο μετρό του Λονδίνου ένας τύπος με μάσκα για τον κορονοϊό, ρούχα προστατευτικά και καπέλο βαδίζει προς έναν συρμό. Μα ναι, είναι ο Banksy σε άλλη μία παρέμβασή του με αφορμή την πανδημία.

Στη νεα ακτιβιστική δράση του Banksy που κοινοποίησε ο ίδιος μέσω βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο καλλιτέχνης "χτυπά" στο μετρό του Λονδίνου, κοσμώντας το με το σήμα κατατεθέν του, τους αρουραίους.

Εμφανώς επηρεασμένος από την σουρεάλ πραγματικότητα που ζούμε μετά την εμφάνιση του κορονοϊού, τα νέα έργα του Banksy περιλαμβάνουν αρουραίους που φτερνίζονται, που πετούν κρατώντας αντί για αερόστατο μία μάσκα, αλλά και αρουραίους που κρατούν αντισηπτικό.

Στο τέλος του βίντεο ο διάσημος ακτιβιστής-καλλιτέχνης γράφει με μεγάλα γαλάζια γράμματα (το χρώμα είναι σαφώς επηρεασμένο από το νοσοκομειακό ψυχρό γαλάζιο των ιατρικών ειδών), την εξής φράση: "I GET LOCKDOWN BUT I GET UP AGAIN" (Μπήκα σε καραντίνα αλλά ξανασηκώθηκα). Στη συνέχεια ηχεί το γνωστό κομμάτι Tubthumping (I Get Knocked Down but i get up again).

Το βίντεο συνοδεύεται από τη λεζάντα: If you don’t mask - you don’t get (Εάν δεν βάλεις μάσκα, δεν μπαίνεις).

Μια μέρα μετά, το έργο αφαιρείται

Η Συγκοινωνία του Λονδίνου (Transport for London -TfL) ανακοίνωσε πως το έργο του Banksy αφαιρέθηκε από το μετρό της πόλης λόγω της "αυστηρής αντι-γκραφίτι πολιτικής" της.

Εκπρόσωπος τύπου της TfL ανέφερε χαρακτηριστικά: "Εκτιμάται ιδιαίτερα το γεγονός πως (το έργο του Banksy) ήταν ενθαρρυντικό αναφορικά με τη χρήση μάσκας" ενώ παρότρυνε τον καλλιτέχνη να επαναδημιουργήσει το έργο του σε "μια πιο κατάλληλη τοποθεσία".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία, Κορονοϊός
SHARE: