ΙΤΑΛΙΑ

Το Βατικανό ανοίγει ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Ρώμη

Ο Πάπας Φραγκίσκος στο Βατικανό
Ο Πάπας Φραγκίσκος στο Βατικανό AP

Ένα κτίριο στη Ρώμη θα μεταραπεί σε κέντρο υποδοχής έως 60 προσφύγων. Το κέντρο θα δέχεται γυναίκες μόνες ή με παιδιά ή ακόμη ευάλωτες οικογένειες.

Ένα κτίριο στη Ρώμη, που ανήκει σε μοναχές από τη Σικελία, θα μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής έως 60 προσφύγων, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα (12/10), ο ιερέας που είναι υπεύθυνος για το φιλανθρωπικό έργο του Πάπα Φραγκίσκου.

Ο Πολωνός καρδινάλιος Κόνραντ Κραγέφσκι, ο Ρομπέν των Δασών του Ποντίφικα, όπως αποκαλείται συχνά από τον ιταλικό Τύπο, διευκρίνισε σε ανακοίνωση ότι το κέντρο θα δέχεται μόνο γυναίκες μόνες ή με παιδιά, ή ακόμη ευάλωτες οικογένειες, κατά τη διάρκεια των πρώτων τους μηνών στην Ιταλία μετά την άφιξή τους μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων.

"Η ανάγκη για αξιοπρεπή υποδοχή των μεταναστών επαναλήφθηκε από τον πάπα Φραγκίσκο σε πρόσφατη εγκύκλιο επιστολή που απευθύνεται στην αδελφότητα", υπογράμμισε.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το κτίριο στη Ρώμη τίθεται δωρεάν στη διάθεση του Πάπα από τις μοναχές της "Θείας Πρόνοιας της Κατάνιας" της Σικελίας.

Το κέντρο υποδοχής θα διαχειρίζεται η κοσμική ιταλική καθολική κοινότητα, η οποία οργανώνει από το 2015 ανθρωπιστικούς διαδρόμους από τη Συρία, το Κέρας της Αφρικής και την Ελλάδα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία, Πρόσφυγες, Πάπας, Μετανάστες, Μεταναστευτικό
SHARE: