GREENPEACE

Φωτογραφία αρχείου

Greenpeace: Συνεχίζεται το εμπόριο πυρηνικών καυσίμων μεταξύ Γαλλίας - Ρωσίας παρά τις κυρώσεις

Σε καταγγελία που δημοσίευσε η περιβαλλοντική ΜΚΟ Greenpeace σχολίασε ως "σκανδαλώδη" τη συνέχιση του εμπορίου πυρηνικών καυσίμων μεταξύ Γαλλίας - Ρωσίας παρά τις διεθνείς κυρώσεις.

COP27-Greenpeace: Αρχίζουμε να ανησυχούμε

COP27-Greenpeace: Αρχίζουμε να ανησυχούμε

Η Greenpeace παρουσιάζει τα αντικρουόμενα συμφέροντα όπως εκφράστηκαν στην COP27 στην Αίγυπτο καθώς και τον δρόμο για να υπάρξει πραγματική πρόοδος για το κλίμα

Greenpeace: Είμαστε στη μέση της COP27 - Θα λυθούν τα γνωστά προβλήματα;

Greenpeace: Είμαστε στη μέση της COP27 - Θα λυθούν τα γνωστά προβλήματα;

Η Greenpeace τονίζει πως οι ηγέτες στην COP27 θα πρέπει να ακούσουν τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από την κλιματική κρίση, ούτως ώστε να υπάρξει πραγματική πρόοδος στην εξασφάλιση της κλιματικής δικαιοσύνης.

Αφού υπάρχει φθηνή και "πράσινη" ενέργεια, γιατί δεν μπορούμε να την έχουμε;

Αφού υπάρχει φθηνή και "πράσινη" ενέργεια, γιατί δεν μπορούμε να την έχουμε;

Μία συζήτηση με τον Ignacio Navarro, ειδικό σε θέματα ενέργειας στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace, για όσα επιβαρύνουν την τσέπη μας και εξακολουθούν να μολύνουν τον πλανήτη, αλλά και για τις λύσεις που μπορούν να μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, φέρνοντας και ανακούφιση σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις.

Two days before a general election in Denmark more than 50.000 people marched for climate action in Copenhagen, making it the biggest climate protest ever in the country. Marches also took place at 12 other Danish cities on that same day. Before the last general election in 2019 about 40.000 people took part in a similar march demanding that a new government impose ambitous climate policies in the country. This time the expectation was that about 10.000 to 25.000 people would march behind climate demands across the country, but instead a historic number of people showed up to send a clear message that acute climate action has to be front and center for the new government and that transforming Denmarks agricultural sector must be top of the list.
Folkets Klimamarch 25.000-30.000 mennesker marcherer for et klimavalg!

COP27: Ώρα για δράση ή μία από τα ίδια;

Ξεκινά την Κυριακή η 27η Διάσκεψη Κορυφής για το Κλίμα, στην Αίγυπτο. Οι συγκυρίες στις οποίες διεξάγεται η φετινή COP και οι προσδοκίες

Φωτοβολταϊκά

Greenpeace: Προτάσεις για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες

Με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και τις σχετικές προετοιμασίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Greenpeace καταγράφει και αναλύει τα προβλήματα της αυτοπαραγωγής ενέργειας και καταλήγει σε συγκεκριμένες προτάσεις στήριξης.

Ο Ατμοηλεκτρικός Σταθμός (ΑΗΣ) Άγιος Δημήτριος βορειοανατολικά της Κοζάνης

Χαραλαμπίδης: Απολιγνιτοποίηση και θαλάσσιες ζώνες πήγαν περίπατο

Ο Γενικός Διευθυντής της Greenpeace Νίκος Χαραλαμπίδης αναλύει τις αναφορές του Πρωθυπουργού στα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τον καλεί "να προσγειωθεί στον πλανήτη Ελλάδα".

Συγκομιδή σιτηρών στην Ουκρανία

Greenpeace - Πόλεμος στην Ουκρανία και επισιτιστική κρίση στην Ευρώπη: Απομυθοποίηση σε 11 ερωτήσεις

Απάντηση στις προκλήσεις της διατροφικής κυριαρχίας και ασφάλειας μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση στη συζήτηση δίνει η Greenpeace. Η ανάλυσή της σε 11 ερωτήσεις.

Κλιματική κρίση

Κλιματική κρίση: Μα τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

Ο Διευθυντής στο Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace, Νίκος Χαραλαμπίδης γράφει για την προβολή και κυβερνητική διαχείρηση της κλιματικής κρίσης, οι οποίες περιορίζεται σε κάποιες από τις συνέπειές της (καύσωνες, πυρκαγιές και πλημμύρες) και δεν συνδέονται με τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και τον μετριασμό της.

Καλλιέργειες στην Ελλάδα

Greenpeace: Επείγουσα ανάγκη εκπόνησης εθνικής στρατηγικής για την ελληνική γεωργία

Για μηδενική ουσιαστική ενίσχυση του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα από το ελληνικό Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κάνει λόγο η Greenpeace σε επιστολή της. Τα μέτρα που προτείνει για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης.

Διαδηλωτές της Greenpeace

Βρετανία: Διαδηλωτές μπλόκαραν ελληνικό δεξαμενόπλοιο με ρωσικό φορτίο να εισέλθει σε λιμάνι της χώρας

Την είσοδο ενός ελληνικού δεξαμενόπλοιου στη Βρετανία, φορτωμένο με ρωσικά καύσιμα, απέτρεψαν διαδηλωτές της Greenpeace. Συνελήφθησαν οκτώ για "παράνομη είσοδο".

Ανανεώσιμη ενέργεια

Έρευνα Greenpeace: Εξοικονόμηση ενέργειας και ΑΠΕ θέλουν οι πολίτες, για έξοδο από την ενεργειακή κρίση

Έρευνα του ελληνικού γραφείου της Greenpeace έδειξε ότι τα νοικοκυριά στην Ελλάδα βάζουν σε προτεραιότητα μία δίκαιη, συμμετοχική ενεργειακή μετάβαση σε καθαρή ενέργεια

Πορεία για τη κλιματική κρίση

Για το κλίμα ρε γμτ! 2022, η χρονιά που τα λόγια πρέπει να γίνουν έργα

Ο Διευθυντής στο Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace, Νίκος Χαραλαμπίδης, συμμετέχοντας στο αφιέρωμα "Η Ελλάδα στο μέλλον", γράφει στο NEWS 24/7 για τις ευκαιρίες για το κλίμα που έχουμε μπροστά μας και τα περιθώρια που στενεύουν επικίνδυνα.

Greenpeace: Φάλαινες-φυσητήρες και 3 είδη δελφινιών νοτιοδυτικά της Κρήτης στα οικόπεδα εξορύξεων

Greenpeace: Φάλαινες-φυσητήρες και 3 είδη δελφινιών νοτιοδυτικά της Κρήτης στα οικόπεδα εξορύξεων

Η Greenpeace καταγράφει την παρουσία θαλάσσιων θηλαστικών στην περιοχή που σχεδιάζονται σεισμικές δοκιμές και γεωτρήσεις. Προειδοποιεί για τις τρομερές απειλές στην περιοχή.

Ακτιβιστές στη Γλασκώβη

COP26: Μετά τη Γλασκώβη

Ο Γενικός Διευθυντής της Greenpeace Νίκος Χαραλαμπίδης αναλύει τα συμπεράσματα της Συνόδου του ΟΗΕ για την Κλιματική Κρίση. Τι πρέπει να ακολουθήσει.

COP26: Λίγο πριν το τέλος, η φιλοδοξία λείπει

COP26: Λίγο πριν το τέλος, η φιλοδοξία λείπει

Βρισκόμαστε λίγο πριν το τέλος της πιο σημαντικής Διάσκεψης για το Κλίμα μετά το 2015, μίας Διάσκεψης που πέρυσι αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας ενόσω η κλιματική κρίση γίνεται όλο και πιο έντονη, μη γνωρίζοντας σύνορα.

The Rainbow Warrior heads to COP26 with a banner 'Stop Failing Us'

Σε αυτήν την COP, μην μας απογοητεύσετε

Η COP26 συνεχίζεται στην Γλασκώβη, κι ενώ φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες θετικές εξελίξεις, ταυτόχρονα πρωταγωνιστούν και κάποιες περιπτώσεις όπου τα φαινόμενα μάλλον απατούν.

Σύνοδος COP26

COP26: Ξεκίνησε η Σύνοδος του ΟΗΕ για το κλίμα - "Οι δικαιολογίες τελείωσαν"

Οι απειλές εντείνονται όσο δεν υλοποιούνται οι δεσμεύσεις για τη μείωση των εκπομπών αερίων, ήταν το μήνυμα στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Συνόδου COP26 στην Γλασκώβη.

Πορεία για την κλιματική αλλαγή

Greenpeace: Επιστολή στον Πρωθυπουργό εν όψει της COP26

Επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη με την οποία τον καλεί ενόψει της διάσκεψης του ΟΗΕ να δεσμευτεί για μία "ουσιαστικά δίκαιη και πράσινη μετάβαση για την Ελλάδα", απέστειλε ο Γενικός Διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace, Νίκος Χαραλαμπίδης

Ακτιβιστές της Greenpeace

Νίκος Χαραλαμπίδης: Επικοινωνιακά θαύματα

Ο Γενικός Διευθυντής της Greenpeace Νίκος Χαραλαμπίδης γράφει για τη δημιουργία μεγάλων ζωνών απόλυτης προστασίας (no take zones), που θα καταλαμβάνουν σημαντικό μέρος των θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών.

Κλιματική αλλαγή εκτός ελέγχου: Κόκκινος συναγερμός, έρχονται ακραίοι καύσωνες

Κλιματική αλλαγή εκτός ελέγχου: Κόκκινος συναγερμός, έρχονται ακραίοι καύσωνες

Έκθεση για την κλιματική αλλαγή προειδοποιεί για πρωτοφανείς καταστροφές στο άμεσο μέλλον. 1,5 βαθμός Κελσίου πάνω η θερμοκρασία δέκα χρόνια νωρίτερα από τις προβλέψεις.

Το πέρασμα της πυρκαγιάς από την Αγία Άννα Ευβοίας

Η Ελλάδα στις φλόγες: Επιτελική ανικανότητα, κλιματική κρίση και προπαγάνδα

Ο Γιάννης Αλμπάνης γράφει για την ανεπαρκή αντιμετώπιση από την κυβέρνηση της εθνικής καταστροφής που έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές και για το ναυάγιο του επιτελικού κράτους.

Greenpeace

Και η (κλιματική) καταστροφή συνεχίζεται...

Το νέο άρθρο της Greenpeace αναφέρεται σε πρόσφατη μελέτη η οποία εξετάζει τα “ζωτικά σημεία” του πλανήτη και προειδοποιεί ότι περίπου τα 18 από τα 31 εξασθενούν και κάνουν αρνητικά ρεκόρ.