Διάστημα: Πώς μοιάζει μια μαύρη τρύπα 55 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά από την Γη

Διάστημα: Πώς μοιάζει μια μαύρη τρύπα 55 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά από την Γη

Εκτυφλωτικά φωτεινή δείχνει μια μαύρη τρύπα, σε φωτογραφία που δημιούργησε ομάδα αστρονόμων που διαχερίζεται τα τηλεσκόπια Event Horizon.

Oι επιστήμονες της αστρονομίας έχουν πια, μια ολοκληρωμένη εικόνα του πώς μοιάζει μια μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία μας, 55 εκατομμύρια έτη φωτός από την γή. Η πρώτη μαύτη τρύπα που αποτυπώθηκε ποτέ σε εικόνα. Πρόκειται για μια εικόνα που αποτυπώνει το συγκεκριμένο σημείο του διαστήματος για πρώτη φορά μέσα από φως κυματομορφής. Η παραγωγή της εικόνας αυτής έγινε με την προβολή φωτός σε σημεία που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με μαγνητικά πεδία του διαστήματος.

Με αυτό τον τρόπο, η ομάδα των αστρονόμων που ασχολείται με την παρατήρηση του διαστήματος μέσω των τηλεσκοπίων Event Horizon, αρχικά απέκτησε την πρώτη οπτική απόδειξη πως μαύρες τρύπες υπάρχουν στο διάστημα και στη συνέχεια επιβεβαίωσε πως ένα μέρος του φωτός εκπέμπεται από αυτές, σε μορφή κύματος.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστρονόμοι έχουν επιχειρήσει να εξηγήσουν πως οι μαύρες τρύπες φαίνεται να εκπέμπουν ενεργειακά πεδία ύλης, τα οποία κινούνται σε ταχύτητες που πλησιάζουν αυτην του φωτός και επεκτείνονται σε αποστάσεις που πλησιάζουν τα 5.000 έτη φωτός μακριά από το κέντρο του γαλαξία. Αν και το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της ύλης δεν καταφέρνει να εξέλθει από την έκταση μιας μαύρης τρύπα, ένα τμήμα αυτής αποδεσμεύεται και διαχέεται στο σύμπαν, προκαλώντας αυτό

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα