Καιρός: Αστάθεια και πτώση θερμοκρασίας σε κανονικά επίπεδα

Καιρός: Αστάθεια και πτώση θερμοκρασίας σε κανονικά επίπεδα
Σύννεφα Eurokinissi

Μέτριοι άνεμοι στα πελάγη. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Άστατος καιρός στα κεντρικά και τα βόρεια

  • Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς και θα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα

  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 4-5 μποφόρ

 

Τη Δευτέρα στη Μακεδονία και βαθμιαία στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Κρήτης. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Ιόνιο και την Κρήτη τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες με βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 22/8/2004 είχαμε 40°C μέγιστη θερμοκρασία στην Ελευσίνα. — Δασικές πυρκαγιές στην Αττική. — Το 2010 επικράτησαν πολύ θυελλώδεις βοριάδες και δασική πυρκαγιά στο φοινικόδασος Πρέβελης στο νότιο Ρέθυμνο. — Το 2015 σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις σε Σκιάθο, Ιστιαία, Ζαγορά και Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα