Καιρός: Διήμερο βαρυχειμωνιάς – Χιόνια, παγετός και ισχυρές βροχές

Καιρός: Διήμερο βαρυχειμωνιάς – Χιόνια, παγετός και ισχυρές βροχές
Χιόνια στη Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο του 2019 motion

Θα διατηρηθεί ένα διήμερο η κακοκαιρία με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, πολύ θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο, καταιγίδες και χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν ορεινές και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θεσσαλίας, της Αν.Στερεάς και της Εύβοιας
  • Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ΒΑ Πελοποννήσου, της Κρήτης, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στις βόρειες Κυκλάδες
  • Τα 8-9 μποφόρ θα κρατήσουν μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας στο Αιγαίο

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η κακοκαιρία η οποία σφυροκοπά την χώρα από την Θεσσαλία, την Αν. Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες ακόμη και τις Κυκλάδες. Ειδικότερα, σήμερα Κυριακή στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στο νότιο Αιγαίο. Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400m). Επίσης χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, της Κρήτης, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στις βόρειες Κυκλάδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

ΔΕΥΤΕΡΑ 30-12-2019

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, την Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νότια, θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα εκδηλωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400m) στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στο Αιγαίο 9 και πιθανόν στα βόρεια 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

ΤΡΙΤΗ 31-12-2019

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα
ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01-01-2020 ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 και πιθανόν στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Βροχές ή χιονόνερο και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά στην Αττική

Νεφώσεις βροχές η χιονόνερο στην Αθήνα το επόμενο τριήμερο με τάση βελτίωσης την Τρίτη και με θερμοκρασίες περί τους 7 βαθμούς Κελσίου Το τριήμερο θα χιονίσει στα ορεινά και ημιορεινά της Αττικής.

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με άνοδο της θερμοκρασίας την Πρωτοχρονιά

Τοπικές νεφώσεις και βορειοδυτικοί άνεμοι στη Θεσσαλονίκη το επόμενο τριήμερο και με θερμοκρασίες περί τους 5 με 7 βαθμούς Κελσίου έως την Τρίτη και τους 9 βαθμούς την Πρωτοχρονιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version