Καιρός: Κανονικές θερμοκρασίες μέχρι την Κυριακή

Καιρός: Κανονικές θερμοκρασίες μέχρι την Κυριακή
Στιγμιότυπο από την παραλία του Καλού Νερού στη Πελοπόννησο. (Κυριακή 13 Αυγούστου 2017) (EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ) Eurokinissi

Από βδομάδα ανεβαίνει η θερμοκρασία. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή το τριήμερο – Από Δευτέρα και από τα δυτικά άνοδος της θερμοκρασίας
  • Περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο μέχρι την Κυριακή θα φτάνουν τα 7 και πιθανόν τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο

Σήμερα Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και σε παραθαλάσσιες περιοχές τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ

Στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία νεφώσεις με τοπικές βροχές και το μεσημέρι- απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 33, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 και πιθανόν τοπικά κατά τη διάρκεια της ημέρας 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια και μικρή πτώση στα ανατολικά και τα νότια.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοδυτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο και την Τρίτη θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανές μπόρες το Σάββατο . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 10ΗΜΕΡΟ

Η μεσοπρόθεσμη πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες

Με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα πάνω από τις ηπειρωτικές περιοχές θα κυλήσει η θερμοκρασία από τις 26 Ιουλίου έως 1η Αυγούστου, με τις υψηλότερες τιμές στη δυτική Ελλάδα όπου οι μέσες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται κατά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου πάνω από τη μέση κλιματική τιμή για την εποχή . Αντίθετα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η απόκλιση θα είναι μικρότερη της τάξεως του 0,5-1.0 βαθμού και κατά τόπους τον 1 με 2 °C. Στα νησιά του Αιγαίου λόγω του μελτεμιού οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται ακριβώς στις κανονικές τιμές.

Για την επόμενη εβδομάδα από 2 έως και 8 Αυγούστου η εικόνα είναι περίπου η ίδια για τις ηπειρωτικές περιοχές με την μόνη διαφορά ότι οι θερμοκρασίες μπορεί να βρίσκονται πάνω από την μέση κλιματική τιμή αλλά το πολύ μέχρι 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Στο μετεώγραμμα της Αθήνας φαίνεται η συνολική εικόνα του καιρού , με το κύμα ζέστης να περιορίζεται μόνο στο τετραήμερο 27 με 31 Ιουλίου και μετά να πέφτει η θερμοκρασία. Οι ημέρες που ακολουθούν είναι ζεστές ημέρες, όχι όμως μέρες που θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε ως μέρες καύσωνα. Στο μετεώγραμμα οι αποκλίσεις πάνω από την μέση κλιματική τιμή βρίσκεται στα επίπεδα των 2 περίπου βαθμών με ελαφρά πτωτική πορεία στο τέλος της περιόδου

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα