Καιρός: Βελτιωμένος Παρασκευή και Σάββατο με άνοδο της θερμοκρασίας

Καιρός: Βελτιωμένος Παρασκευή και Σάββατο με άνοδο της θερμοκρασίας
Ήλιος στην παραλία της Θεσσαλονίκης Eurokinissi

Ξαναέρχονται βροχές από το μεσημέρι της Κυριακής στα νότια και τη Καθαρά Δευτέρα στις περισσότερες περιοχές. Η πρόγνωση του καιρού από το διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Πρόσκαιρη βελτίωση Παρασκευή και Σάββατο . Μας τα χαλάει ο καιρός τη Καθαρά Δευτέρα
  • Θερμοκρασία σε άνοδο το επόμενο διήμερο και πτώση τη Καθαρά Δευτέρα
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5-6 μποφόρ και τη Δευτέρα τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ στα νότια

Σήμερα Παρασκευή θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην Κρήτη το πρωί θα υπάρχει παροδική συννεφιά. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 5 με 6 και το πρωί 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι ασθενείς και βαθμιαία από τα δυτικά θα επικρατήσουν δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ.

Καιρός Σάββατο

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι στα νότια θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Καιρός Κυριακή

Στα νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στη νότια νησιωτική χώρα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, με τοπικές βροχές από το απόγευμα, γενικά ασθενείς. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 έως 5 και από το βράδυ στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Καθαρά Δευτέρα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, κυρίως στις βόρειες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα από το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν και στα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς και ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σταδιακά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Καιρός Τρίτη

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά πλην της κεντρικής – ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα νοτιοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοανατολικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.


Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις το επόμενο τριήμερο με βροχές τη Δευτέρα . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές την Κυριακή και Δευτέρα. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version