Καιρός: Βελτίωση με ήλιο και κρύο τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Βελτίωση με ήλιο και κρύο τις επόμενες ημέρες
Ηλιόλουστος καιρός Eurokinissi

Βελτιωμένο το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, αλλά με χαμηλές θερμοκρασίες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Λίγα τοπικά φαινόμενα στα ανατολικά και νότια. Πολλές βροχές στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδος
  • Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο

Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού

Βελτιώνεται ο καιρός και ανεβαίνει η θερμοκρασία. Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδος έρχονται πολλές βροχές.

Σήμερα Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αυξηθούν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 11 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς στα ηπειρωτικά και στα νησιωτικά τμήματα τους 16 βαθμούς . Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 16-01-2022

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές νεφώσεις και πιθανόν λίγες ασθενείς βροχές προβλέπονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη και το νότιο Ιόνιο. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες, ενώ από το βράδυ πιθανό να σχηματιστούν και ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 7 και πιθανώς 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς.

Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 12 με 13 βαθμούς και μόνο στα δυτικά έως τους 15 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-01-2022

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στα ανατολικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα κατά τόπους θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.


ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 18-01-2022

Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στα ανατολικά θα υπάρχουν κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βορειοανατολικά ορεινά. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη 7 και πιθανώς στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 19-01-2022

Στη δυτική και βόρεια χώρα γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με λίγες βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί αρχικά 5 με 7 μποφόρ, όμως γρήγορα στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 9 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 7 με 10 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα