Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας για τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας για τις επόμενες ημέρες
Βροχή στην Αθήνα eurokinissi

Συνεχίζεται η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες. Η αναλυτική πρόγνωση από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό


  • Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές από διαδοχικά συστήματα που θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά τα κεντρικά και βόρεια καθώς επίσης και το Ανατολικό Αιγαίο.

  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση σε όλη τη χώρα.

  • Οι άνεμοι την Τετάρτη και Πέμπτη τοπικά θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ κυρίως στο Βόρειο Αιγαίο.

Σήμερα Δευτέρα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ στα πελάγη

ΤΡΙΤΗ 24-03-2020

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά, καθώς πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από το απόγευμα σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα, από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25-03-2020 (25Η ΜΑΡΤΙΟΥ – ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ)

Αρχικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά με τοπικές βροχές, κυρίως στην κεντρική την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Βαθμιαία οι νεφώσεις από τα δυτικά θα αυξηθούν και από νωρίς το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από τις βραδινές ώρες στην Κρήτη και τις Κυκλάδες. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα βόρεια ορεινά και τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, από το απόγευμα τοπικά 7 και στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 26-03-2020

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη και από τις μεσημβρινές ώρες και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7, τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν βαθμιαία σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-03-2020

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τοπικές βροχές στην Αθήνα το επόμενο τριήμερο

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές βροχές που θα είναι περισσότερες την Πέμπτη . Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι μέτριοι και η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου

Νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με βροχές

Νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη και βροχές το επόμενο τριήμερο. Η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 11 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα