Κακοκαιρία Ελπίδα: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – Πότε υποχωρεί

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – Πότε υποχωρεί
Σφοδρή χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

Περιορίζεται στα νότια από το απόγευμα της Τρίτης το ισχυρό κύμα χιονιά της κακοκαιρίας Ελπίδα. Πότε θα εξασθενήσει. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Η κακοκαιρία Ελπίδα υποχωρεί από το απόγευμα

• Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλές τιμές και τοπικά ο παγετός στα βόρεια θα είναι ολικός -Άνοδος της θερμοκρασίας από Πέμπτη

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ

Ο εβδομαδιαίος υετός

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες

Σήμερα Τρίτη χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα εκδηλωθούν στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία), την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν στα δυτικά και τα νησιά τους 8 με 9 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 3 με 5 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός ενώ στα βορειοδυτικά θα είναι ολικός.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26-01-2022

Σε νότια Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη νεφώσεις με χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, θα διατηρηθεί όμως σε χαμηλά επίπεδα. Κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί ισχυρός παγετός τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 07 με 09 βαθμούς. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά στους -04 με -07 βαθμούς και στη δυτική Μακεδονία τοπικά στους -13 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 27-01-2022

Γενικά αίθριος καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Αιγαίο θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες βροχές κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Λίγα χιόνια θα πέσουν το πρωί στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-01-2022

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα και από τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Στην Ήπειρο τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 29-01-2022

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και από το βράδυ στα βόρεια σχετική βελτίωση του καιρού. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, και μόνο στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από τα βόρεια. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα θα έχουμε σχεδόν αίθριο καιρό. Η θερμοκρασία στους 4 με 10βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 5 με 9 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα