Τοπικά έντονη αστάθεια στα ηπειρωτικά- Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες

Τοπικά έντονη αστάθεια στα ηπειρωτικά- Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες
Δύση Ηλίου Eurokinissi

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Άστατος καιρός κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικά έντονα φαινόμενα
  • Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ και το βράδυ τοπικά τα 6 με 7

Την Τρίτη προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, νωρίς το πρωί στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και πιθανώς στις Σποράδες, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο. Ενίσχυση των βορείων ανέμων, οι οποίοι στα πελάγη το βράδυ θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 31 με 32 και στα νησιά του Αιγαίου τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική άστατος καιρός

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη άστατος καιρός με τοπικά έντονα φαινόμενα

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενισχυόμενοι το βράδυ σε 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ : Στις 7/7/1901 στη Λειβαδιά 15.000 στρέμματα καλλιεργειών καταστράφηκαν λόγω χαλαζόπτωσης, όπου το στρώμα του χαλαζιού ανήλθε στα 20εκ. Το 1988 επικράτησαν υψηλές θερμοκρασίες στη Δ. Μακεδονία, με 40.8 στη Φλώρινα και 42,2 στη Κοζάνη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα