16ος Διεθνής Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος": Νικητής ο Γιώργος Καλαπόδης

16ος Διεθνής Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος": Νικητής ο Γιώργος Καλαπόδης
GR TIMES

Ο νικητής του 16ου Διεθνούς Μαραθωνίου "Μέγας Αλέξανδρος" είναι ο Γιώργος Καλαπόδης, ο οποίος τερμάτισε σε 2 ώρες, 26 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα.

Ο μεγάλος μαραθώνιος ξεκίνησε από την Πέλλα στις 08:00 με τον Γιώργο Καλαπόδη να τερματίζει σε χρόνο 2 ώρες, 26 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα. Τον Γιώργο Καλαπόδη ακολούθησε ο περυσινός νικητής του μαραθωνίου, ο Ιάσωνας Ιωαννίδης σε χρόνο 02:27:07. Τρίτος τερμάτισε ο Βαγγέλης Μαλλιόγλου σε χρόνο 2:29:06.

Ο μεγάλος νικητής του 16ου Διεθνή Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», δήλωσε πως «ο αθλητισμός το μόνο που κάνει είναι να μας ενώνει και να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι» ενώ για τον ίδιο σημείωσε πως «βρίσκομαι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και μπαίνουμε πάλι σε κανονικούς ρυθμούς».

ADVERTISING

Από τη δική του μεριά ο υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, πρόσθεσε πως «η Θεσσαλονίκη ανοίγει την αγκαλιά της και δείχνει πως μπορεί να χωρέσει τους πάντες. Εργαζόμενους, πολίτες, φοιτητές, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα μέσω αυτού του μαραθωνίου να αναδειχτεί και η ιστορική ταυτότητα της Μακεδονίας και της Θράκης».

Τέλος, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας υποστήριξε πως «είμαστε χαρούμενοι που η Θεσσαλονίκη υποδέχεται ξανά τους δρομείς και του μεγάλους αθλητές, επιστρέφει στη κανονικότητα και γιορτάζει».

Μάλιστα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν αυτός ο οποίος παράδωσε τα μετάλλια στους πρώτους του μαραθωνίου όπως θα δείτε και παρακάτω στη φωτογραφία του GRTimes.

Νικήτρια των γυναικών η Ειρήνη Πευκιανάκη

Νικήτρια του μεγάλου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» όσο αφορά τις γυναίκες η Ειρήνη Πευκιανάκη.

Η Ειρήνη Πευκιανάκη έκανε χρόνο 03:02:15. Στη συνέχεια ακολούθησε η Λουίζα Παπαντωνάτου σε χρόνο 03:04:17 και τρίτη έφτασε η Δανάη Πασπάτη 03:07:59.

Η μεγάλη νικήτρια μάλιστα τόνισε πως: «κρατάω αυτή τη νίκη αν και με έπιασε ένας πόνος στα μισά της διαδρομής όπου αναγκάστηκα να κόψω ρυθμό, αλλά σημασία έχει πως τερμάτισα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεσσαλονίκη
SHARE:

24Media Network