2.500.000 ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου Καλαμάτας

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ.(EUROKINISSI)
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ.(EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μεταβίβασε στο δήμο Καλαμάτας, ποσό 2.500.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

του Δημήτρη Μπαλή

Οι καταστροφικές πλημμύρες στην Καλαμάτα και στην ευρύτερη περιοχή τον Σεπτέμβριο του 2016, που άφησαν πίσω τους νεκρό και σοβαρές ζημιές, ήταν ένα γεγονός που όσο περνάει από τα «χέρια» της πολιτείας, δεν πρέπει να συμβεί ξανά.

ADVERTISING

Η ενίσχυση των υποδομών είναι το αυτονόητο και για το λόγο αυτό ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μεταβίβασε  στο δήμο Καλαμάτας, ποσό 2.500.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το ποσό αφορά τη δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων οδού Αθηνών- Νέας Εισόδου, στο τμήμα Θουρία έως Νέδοντα Ποταμό –Β φάση». Πρόκειται για τη συνέχεια μίας σειράς έργων που έχουν δρομολογηθεί για το νομό Μεσσηνίας από το 2015, τα οποία αφορούν σε έργα πρόληψης και προστασίας φυσικών καταστροφών.

Ο Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή την επικείμενη δημοπράτηση του προαναφερθέντος έργου, υπογραμμίζει τη στροφή που κάνει η κυβέρνηση και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην ατζέντα της χρηματοδότησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, στα έργα φυσικών καταστροφών, τα οποία θα διαφυλάξουν την περιουσία και την ασφάλεια των πολιτών.

«Το 2017 η έμφαση του Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την ελληνική περιφέρειας, θα δοθεί στα έργα πρόληψης και φυσικών καταστροφών και όχι σε έργα βιτρίνας εφήμερων εντυπώσεων. Στόχος μας, είναι, να σταματήσουν τα θλιβερά φαινόμενα στις φτωχές γειτονιές της Αθήνας, της Καλαμάτας, της Θεσσαλονίκης και των υπολοίπων αστικών κέντρων, στις οποία, κάθε φορά που σημειώνεται μία έντονη βροχόπτωση, χάνονται οι κόποι μιας ζωής,» επισήμανε ο υπουργός.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από  το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ θα εκτελεστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Καλαμάτας.

Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Υποδομών του υπουργείου, διά της διευθύνσεως Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων διατηρεί το δικαίωμα να εποπτεύει την αντιστοίχιση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του έργου, αλλά και της πρόοδο του, ακόμη και με επιτόπου επιθεωρήσεις, εφόσον κι αν κριθούν αυτές αναγκαίες.

24Media Network