25η Μαρτίου: Η γαλανόλευκη Αθήνα από ψηλά

25η Μαρτίου: Η γαλανόλευκη Αθήνα από ψηλά
Πλατεία Συντάγματος ενόψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση Eurokinissi

Όλα είναι έτοιμα για την ιστορική στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Στην πλατεία Συντάγματος ξεχωρίζει η σύνθεση με ζουμπούλια στα χρώματα της σημαίας.

Στα γαλανόλευκα έχει ντυθεί το κέντρο της Αθήνας και ιδιαιτέρως η πλατεία Συντάγματος όπου αύριο Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση, χωρίς την παρουσία κόσμου, αλλά παρουσία ξένων ηγετών και αξιωματούχων.

Για τις ανάγκες του εορταστικού προγράμματος έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους, ενώ έχουν τεθεί σε ισχύ και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα διατηρηθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

25η Μαρτίου 1821: Πολλοί ξένοι ηγέτες στη χώρα – Όλο το πρόγραμμα

Βάσει του προγράμματος εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, την Τετάρτη, ο προγραμματισμός προβλέπει τα εξής:

-11.45: Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

-14.00: Άφιξη του Πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Mikhail Mishustin στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τιμητικό άγημα, υποδοχή από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

-14.30: Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Mikhail Mishustin στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

-17.35: Άφιξη του Πρίγκιπα της Ουαλίας και της Δούκισσας της Κορνουάλης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τιμητικό άγημα, υποδοχή από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

-18.15: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη θα υποδεχθούν τους προσκεκλημένους στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα