Χάος στη Δίκη Φιλιππίδη: Η συμπληρωματική απολογία, η αντίδραση της Παπαχαραλάμπους και η νέα μήνυση

Χάος στη Δίκη Φιλιππίδη: Η συμπληρωματική απολογία, η αντίδραση της Παπαχαραλάμπους και η νέα μήνυση
Eurokinissi

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά τη συμπληρωματική απολογία του έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο εναντίον του με οικονομικό κίνητρο και παρέθεσε έγγραφα για εταιρεία διαχείρισης καλλιτεχνών που εκπροσωπεί τις καταγγέλλουσες.

Ολοκληρώθηκε η συμπληρωματική απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη στο ΜΟΔ κατόπιν αιτήματός του.

Ο ηθοποιός προχώρησε σε παράθεση στοιχείων ισχυριζόμενος πως όλη η υπόθεση σε βάρος του είναι οργανωμένο σχέδιο με οικονομικό κίνητρο.

Συγεκεριμένα είπε:

Απευθυνόμενος προς το δικαστήριο σας θέλω να συμπληρώσω ότι ήρθαν στα χέρια μου έγγραφα από τα αποδεικνύεται ότι ο δικηγόρος Αλεξανδρος Μιντζιας συνήγορος της πρώτης και της τρίτης καταγγέλλουσας έχει συστήσει εταιρία μαζί με τον αδελφό της Αννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Ηλία Παπαχαραλάμπους. Πρόκειται για εταιρία διαχείρισης καλλιτεχνών. Εκπροσωπεί  τις κύριες Δροσακη, Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου, αλλά και την κορη της Εβελίνας Παππουλια, Αφροδίτη Λιάντου η οποία έκλεισε μόλις χθες χορηγικό πακέτο“.

Η συνήγορος του Κική Μπακιρτζίδου  είπε πως έδρα της  επίμαχη εταιρίας είναι το γραφείο του κ. Μίντζια και ότι στο καταστατικό της προβλέπεται «Σκοπός η προβολή και η προώθηση καλλιτεχνών».

Είπε επίσης πως η εταιρία έχει και σάιτ και ανέγνωσε όσα αναφέρονται σε αυτό . «Έχει πελάτες στο σαιτ το mega, alpha, star. Ποιος έχει τη δύναμη στα μέσα;» είπε η κα. Πακιρτζίδου.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του Πέτρου Φιλιππιδη και της συνηγόρου του, η Αννα Μαρια Παπαχαραλάμπους που βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα σηκώθηκε αρκετές φορές φανερά εκνευρισμένη για όσα ακούστηκαν.

Πρόεδρος: Τα έγγραφα αφορούν το συνήγορο κ. Μιντζια. Θεωρείτε ότι πίσω από το οργανωμένο σχέδιο είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος;

Φιλιππίδης: Δεν έχω να προσθέσω κάτι περαιτέρω.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Μιντζιας φανερά οργισμένος είπε πως “Κάθομαι και ακούω τους 8 τελευταίους μήνες να εφευρίσκει ο κατηγορούμενος κίνητρα στον αέρα. Ο κατηγορούμενος δεν έχει το θάρρος να πει το όνομα μου. Είναι δειλός. Απαιτώ να πει ευθέως ότι εννοεί πως εγώ κατέστρωσα το σχέδιο που επικαλείται  Αυτός ειναι ο κατηγορούμενος, αυτός ηταν πάντα. Είμαι μαχόμενος δικηγόρος επι 23 χρόνια. Η οικογένεια μου είναι νομική οικογένεια. Όλοι έχουν να λένε για το ήθος και την αξιοπρέπεια μου. Με λυπεί το γεγονός ότι το δικαστήριο επιτρέπει αυτές τις τοποθετήσεις. Έρχεται ένας κατηγορούμενος δειλός. Ζητάω διακοπή για να καταθέσω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στον Πέτρο Φιλιππίδη”.

Ακολούθησε ένταση μεταξύ των συνηγόρων των δύο πλευρών.  Ο κ. Μιντζιας ζήτησε και πάλι να διακόψουν για να μηνύσει τον Π. Φιλιππίδη.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του κ. Μιίτζια για διακοπή και αρχίζει η αγόρευση.

Λίγα λεπτά νωρίτερα οργισμένη η πρόεδρος απευθύνθηκε στις δύο πλευρές. Μεταξύ άλλων είπε: “Θεωρώ ότι πρέπει να βοηθήσετε όλοι οι παράγοντες. Εδώ έχω δει πρωτόγνωρα πράγματα,που δεν  τα έχω ξαναδεί στα 16 χρόνια που υπηρετώ σε αυτόν τον χώρο. Θέλετε να εκτονωσετε το θυμικο σας; Δεν θα το κάνετε παρουσία μου”

Οι κατηγορίες και η δίκη

Ο ηθοποιός αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές , καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς , το 2010 και το 2014. Οι δύο από τις περιπτώσεις έχουν ως τόπο τέλεσης το καμαρίνι του, όπου για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοι του, ενώ στην τρίτη περίπτωση του καταλογίζεται ότι επιχείρησε να βιάσει συνάδελφο του μέσα στο αυτοκίνητο του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την, άνεργη τότε, παθούσα.

Η δίκη ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο με τον ηθοποιό να βρίσκεται στην φυλακή από τον Ιούλιο του 2021 καθώς είχε κριθεί μετά την απολογία του για την υπόθεση, “ύποπτος για την διάπραξη νέων αδικημάτων”. Η πόρτα της φυλακής για τον ηθοποιό “άνοιξε” τον περασμένο Ιούλιο ενώ ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε πλέον συμπληρώσει 12 μήνες προσωρινής κράτησης.

Το δικαστήριο είχε δεχθεί την αίτηση αντικατάστασης της κράτησης του κατηγορούμενου ομόφωνα ορίζοντας περιοριστικούς όρους, υιοθετώντας την πρόταση της Εισαγγελέως Έδρας.

Η εισαγγελική λειτουργός που σήμερα θα αγορεύσει είχε πει στους δικαστές πως μπορούν να αφήσουν ελεύθερο τον Πέτρο Φιλιππίδη γιατί έχει εκλείψει η πιθανότητα διάπραξης νέων αδικημάτων όχι εξαιτίας του ίδιου αλλά γιατί “είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του, δηλαδή σε θεατρικούς χώρους”.

Από την πολύμηνη, με συχνότατες εντάσεις διαδικασία, αναδείχθηκαν δύο “πρόσωπα” του επιφανούς καλλιτέχνη που επί σειρά ετών ήταν αγαπητός στο κοινό κυρίως με εμβληματικούς κωμικούς ρόλους.

Συνάδελφοι του και άλλοι επαγγελματίες του χώρου του θεάτρου, που κατέθεσαν στο δικαστήριο περιέγραψαν έναν ιδιόρρυθμο χαρακτήρα, με συχνές εκρήξεις θυμού, επιθετικό και απαιτητικό αλλά και με ανεξέλεγκτη σεξουαλική συμπεριφορά. Οι άνθρωποι που κατέθεσαν υπέρ του, έδωσαν μία διαφορετική εικόνα στο δικαστήριο περιγράφοντας έναν γλυκό, αυστηρό αλλά δίκαιο που “ποτέ δεν θα έκανε αυτά για τα οποία κατηγορείται”. Στο πλευρό του από την αρχή η σύζυγος του Ελπίδα Νίνου, η οποία κατέθεσε στο δικαστήριο ότι “τον Πέτρο τον αγαπάει ο κόσμος. Όλα έγιναν για να τον διαπομπεύσουν σαν άνθρωπο. Και για εκδίκηση από κάποιες γυναίκες που δεν κατάφεραν να πάρουν αυτό που θέλουν. Έναν ρόλο”.

Η απολογία και η κρίσιμη ερώτηση της Εισαγγελέως

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος, την Δευτέρα επί σχεδόν εννέα ώρες έδωσε τις δικές του απαντήσεις , την δική του εκδοχή για τον βιασμό και τις δύο απόπειρες βιασμού που τους καταλογίζει η δικογραφία , αρνούμενος πως έχει διαπράξει τις πράξεις που του αποδίδονται. Δήλωσε “άπιστος” απέναντι στην γυναίκα του αλλά όχι “βιαστής”. Δήλωσε “χορτασμένος” από αγάπη και οργισμένος δήλωσε πως πλέον “ούτε απέξω από θέατρο δεν θέλει να περάσει ξανά”.

Στην διάρκεια της απολογίας του στράφηκε κατά όλων των ηθοποιών που στάθηκαν στο πλευρών των τριών συναδέλφων τους που κατέθεσαν στο δικαστήριο όσα κατήγγειλαν στις εισαγγελικές αρχές. Στράφηκε κατά των ηθοποιών Άννας – Μαρίας Παπαχαράμπους, Πηνελόπης Αναστασοπούλου και Λένας Δροσάκη που πρώτες είχαν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για αδικήματα που ωστόσο έχουν παραγραφεί. “Ντροπή τους” είπε ο θιασάρχης που δεν άφησε χωρίς σχόλια και τον πρόεδρο του ΣΕΗ Σπύρο Μπιμπίλα για τον οποίο τόνισε πως “ξέρει ότι δεν είμαι βιαστής”.

Κατά τον κατηγορούμενο, όλη η ποινική εμπλοκή του σχετίζεται με συγκεκριμένα πρόσωπα που επειδή δεν τους είχε δώσει δουλειά, στράφηκαν στον κατάλληλο χρόνο σε βάρος του. Ήταν , σύμφωνα με τον ηθοποιό, “η ευκαιρία τους” για να τον βγάλουν εκτός θεάτρου και να αναδειχθούν άλλοι στα ηνία του χώρου.

Η σημερινή αγόρευση θα αναδείξει την θέση της Εισαγγελέως για όλα εκείνα τα δεδομένα που επί σειρά μηνών κατατέθηκαν στο δικαστήριο και από την πλευρά των φερόμενων θυμάτων και από την πλευρά του υπόλογου καλλιτέχνη. Θα φανεί αν η απολογία του κατηγορούμενου την έπεισε ή αν εκείνα που βάρυναν την κρίση της ήταν όσα κατέθεσαν οι γυναίκες – οι δύο κεκλεισμένων των θυρών και η τρίτη δημόσια- ότι βίωσαν στα χέρια του Πέτρου Φιλιππίδη αναζητώντας δουλειά.

Στο κλείσιμο της απολογίας του ηθοποιού, ήταν η Εισαγγελέας που έκανε στον κατηγορούμενο μία ,πιθανότατα κρίσιμη, ερώτηση: “Μας λέτε ότι και οι τρεις καταγγελίες είναι ψευδείς. Θεωρείτε ότι αυτός ο τρόπος είναι ο πιο ανέφελος; Να εκθέσουν έτσι ένα κομμάτι της προσωπικής τους ζωής;” του είπε , για να λάβει την απάντηση του Πέτρου Φιλιππίδη πως “ Ναι. Δεν στοιχίζει τίποτα γιατί μέσα σου δεν έγινε και κάτι. Τώρα αν καταστρέφεται η ζωή του άλλου; Ε! Θα ξεχαστεί γρήγορα!”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα