ΔΕΔΔΗΕ: Δεν έχουμε περισσότερες βλάβες στο ηλεκτρικό δίκτυο από ό,τι στο παρελθόν

ΔΕΔΔΗΕ: Δεν έχουμε περισσότερες βλάβες στο ηλεκτρικό δίκτυο από ό,τι στο παρελθόν
Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., Νικόλαο Χατζηαργυρίου. Στη συνεδρίαση παρέστη και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργιος Σταθάκης. Eurokinissi

Η ηγεσία του Διαχειριστή Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας ενημέρωσε τη Βουλή σχετικά με το μπλακ-άουτ στην Ύδρα. Υπερβολές καταλόγισε στην αντιπολίτευση και σε μερίδα των ΜΜΕ ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Ενημέρωση στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής σχετικά με την αντιμετώπιση της βλάβης στην ηλεκτροδότηση της Ύδρας παρέσχε σήμερα η ηγεσία του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Ο Πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ, Νίκος Χατζηαργυρίου, αντέκρουσε τον ισχυρισμό ότι σήμερα έχουμε περισσότερες βλάβες σε σύγκριση με το παρελθόν. Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Θανάσης Μισδανίτης, ζήτησε εκ νέου συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία και ανέφερε ότι ακόμη δεν μπορεί να τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα ενδεχόμενων αποζημιώσεων. Εξήγησε, πάντως, ότι η πολύωρη διάρκεια της διακοπής στην Ύδρα οφείλεται στην ταυτόχρονη βλάβη στο υποθαλάσσιο καλώδιο και στο χερσαίο τμήμα. Ενημέρωσε δε τη Βουλή ότι από σήμερα αντιμετωπίστηκε πλήρως η βλάβη ενώ χθες η ηλεκτροδότηση είχε αποκατασταθεί χάρη σε εφεδρικό καλώδιο στο χερσαίο τμήμα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης και μερίδας του Τύπου περί κατάρρευσης του δικτύου της χώρας. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε «φαντασιακή» την εικόνα ότι η Ελλάδα «ζει προπολεμικές καταστάσεις» και προκάλεσε όσους ισχυρίζονται κάτι τέτοιο να το επιβεβαιώσουν με στοιχεία που να δείχνουν ότι στο παρελθόν «είχαμε σύστημα χωρίς ζημιές ή ότι αντιμετωπιζόταν σε μία ώρα τα προβλήματα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα