Δεκαπενταύγουστος: Αυστηρά μέτρα στις εκκλησίες – Καμία λιτανεία εικόνας

Δεκαπενταύγουστος: Αυστηρά μέτρα στις εκκλησίες – Καμία λιτανεία εικόνας
Η Παναγία της Τήνου ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/Eurokinissi

Τα μέτρα που ισχύουν ανήμερα του εορτασμού της Κοίμησης της Θεοτόκου κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού. Ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής τοπικών περιοριστικών μέτρων.

Με τη μετάλλαξη “Δέλτα” να καλπάζει και τα κρούσματα κορονοϊού να καταγράφουν ακόμη μια ημέρα υψηλά ποσοστά, το βλέμμα των επιστημόνων αλλά και της κυβέρνησης είναι στραμμένο στον αυριανό εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου και κυρίως στα νησιά, καθώς δημιουργούνται προϋποθέσεις συνωστισμού στις εκκλησίες και στα προσκυνήματα όπου προστρέχουν χιλιάδες πιστοί.

Κάθε χρόνο ο εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου γιορτάζεται από χιλιάδες πιστούς σε όλη τη χώρα, οι οποίοι προστρέχουν στα μοναστήρια που είναι αφιερωμένα στην Παναγία, αλλά και στα πανηγύρια που οργανώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας.

Τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία λιτανεία της εικόνας της Μεγαλόχαρης σε κανέναν από τους ναούς της χώρας και αυτό προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Συγκεκριμένα, στην Τήνο όπου ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται στο 2,85% η Μητρόπολη έχει αυστηροποιήσει τα μέτρα προστασίας, όπως επίσης και στην Πάρο, όπου πόλος έλξης για εκατοντάδες πιστούς είναι η Παναγία η Εκατονταπυλιανή, καθώς το νησί είναι ήδη επιβαρυμένο επιδημιολογικά.

Έτσι, σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες, σε ισχύ βρίσκονται τα εξής μέτρα μέχρι την προσεχή Δευτέρα 16 Αυγούστου:

Εντός των ναών επιτρέπεται η είσοδος με αναλογία ένα άτομο ανά 15 τ.μ. και με ανώτατο όριο τα 100 άτομα, ενώ στους εξωτερικούς χώρους ισχύει ένα άτομο ανά 10 τ.μ. με απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων μεταξύ τους, όπως και η χρήση διπλής μάσκας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα