Κορονοϊός: Δεν υπάρχει σωτηρία – Πιστοί κοινώνησαν από το ίδιο κουτάλι

Κορονοϊός: Δεν υπάρχει σωτηρία – Πιστοί κοινώνησαν από το ίδιο κουτάλι
Θεία κοινωνία. Φωτό αρχείου. Eurokinissi

Η ελληνική εκκλησία και μικρή μερίδα πιστών εξακολουθούν να κάνουν του κεφαλιού της αψηφώντας τις εκκλήσεις των ειδικών για τον κορονοϊό. Κοινώνησαν την Κυριακή από το ίδιο κουτάλι.

Παρά το γεγονός ότι το σύνολο, σχεδόν, της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας,έχει αποφανθεί ότι ο κορονοϊός κολλάει με το σάλιο, πολλοί ήταν οι πιστοί που έσπευσαν την Κυριακή στις εκκλησίες να κοινωνήσουν. Από το ίδιο κουτάλι όπως δείχνει και το πλάνο.

 

Το πλάνο είναι σημερινό και προέρχεται από τον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου Παλαμά στη Θεσσαλονίκη αλλά το φαινόμενο δεν παρατηρήθηκε μόνο στη Νύφη του Θερμαϊκού.

Σύμφωνα με τo larissanet.gr πολλοί πίστοι επισκέφθηκαν τις εκκλησίες και της Λάρισας και πολλοί εξ αυτών κοινώνησαν. Από το ίδιο κουτάλι.

Είναι προφανές ότι η πολιτεία οφείλει να λάβει μέτρα πριν να είναι πολύ αργά. Κάτι τέτοιο προανήγγειλε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.

“Πρέπει να περιορίσουμε τη μαζική προσέλευση στις εκκλησίες. Πιστεύω ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα. Και εγώ το έχω. Μια φορά πήγα μόνος μου στην εκκλησία, άναψα ένα κερί, έκανα το σταυρό μου και είπα αυτά τα οποία έπρεπε να πω στον εαυτό μου. Το πρόβλημα είναι η μαζική προσέλευση στις εκκλησίες…” δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: “τις μαζικές συναθροίσεις θέλουμε να αποφύγουμε και κυρίως τις μαζικές συναθροίσεις ανθρώπων που εξ ορισμού είναι ευπαθείς. Διότι η αλήθεια είναι ότι το ποίμνιο της εκκλησίας είναι πρωτίστως ηλικιωμένοι άνθρωποι και αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας. Οφείλω, λοιπόν, ως πρωθυπουργός να τους προειδοποιήσω γι’ αυτόν τον κίνδυνο και να τους πω πως ό,τι ισχύει για τις συναθροίσεις, ισχύει προφανώς και για τις εκκλησίες”.

Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος και μένει να δούμε αν θα λάβει μέτρα αντίστοιχα με άλλες εκκλησίες ή αν θα εξακολουθεί να κρατά μια στάση που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και άρα θα πρέπει η κυβέρνηση να παρέμβει.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα