Διαμαρτυρία προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο – Φώναζαν “ελευθερία”

Διαμαρτυρία προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο – Φώναζαν “ελευθερία”
NEWS247

Ειρηνική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Καρά Τεπέ. Χιλιάδες αιτούντες άσυλο φώναξαν συνθήματα και ζήτησαν να φύγουν από το νησί. Αποστολή του NEWS 24/7 στη Λέσβο

Φωνάζοντας ελευθερία (αζαντί) εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι μπροστά στις κλούβες των ΜΑΤ που είχαν σχηματίσει φραγμό στον παραλιακό δρόμο κοντά στο Καρά Tεπε στη Λέσβο.

NEWS247

NEWS247

NEWS247

Χτυπώντας άδεια πλαστικά μπουκάλια νερού και κρατώντας στα χεριά τους χαρτόνια που έφτιαξαν οι ίδιοι με συνθήματα όπως “Ελευθερία” και “Παρακαλώ σώστε μας από την κόλαση της Μόριας”, οι αιτούντες άσυλο συγκεντρώθηκαν μπροστά στους αστυνομικούς ζητώντας την ελευθερία τους.

NEWS247

NEWS247

Υπενθυμίζεται ότι για τετάρτη συνεχόμενη μέρα κοιμήθηκαν στον δρόμο χιλιάδες αιτούντες άσυλο μετά την ολική καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας. Πολλοί ακόμα κοιμήθηκαν στο νεκροταφείο ψάχνοντας ένα σημείο για να προστατευτούν από το κρύο που είναι έντονο το βράδυ λόγω της υγρασίας.

NEWS247

NEWS247

NEWS247

Χωρίς να προκαλέσουν ή να κινηθούν εναντίον των αστυνομικών οι αιτούντες άσυλο ανέφεραν πως δεν θέλουν φαγητό αλλά να φύγουν από το νησί ενώ πολλές ήταν οι γυναίκες μετά παιδιά τους στην αγκαλιά που πρωτοστάτησαν στη διαμαρτυρία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα