ΕΕ: Αναστολή χρηματοδότησης στη Frontex-"Στην Ελλάδα παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα"

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση μετά την απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου του ευρωπαϊκού Προϋπολογισμού

Διόλου κολακευτική για την Ελλάδα είναι η απόφαση που πήραν οι Ευρωβουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού της ΕΕ.

Με ευρεία πλειοψηφία 2-6 η Επιτροπή αποφάσισε να αναστείλει τη χρηματοδότηση της Frontex σε Ελλάδα και Ουγγαρία αφού διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων που διαπίστωσαν θεσμικά όργανα (ως προς τις υποθέσεις των push backs στη χώρα μας).

ADVERTISING

«Την Πέμπτη (31/03), η Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού συνέστησε την εκκαθάριση των περισσότερων λογαριασμών της Ε.Ε. για το 2020, αλλά ανέβαλε την απόφαση για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.

Σε ψηφοφορία με 6 υπέρ, 23 κατά και 1 αποχή, οι ευρωβουλευτές στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού ανέβαλαν την απόφαση για τους λογαριασμούς της υπηρεσίας συνοριακού ελέγχου της Ε.Ε.

Οι αναφερόμενες παραβιάσεις στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίστηκαν και οι επιχειρήσεις στην Ουγγαρία συνεχίστηκαν παρά την απόφαση του Δικαστηρίου που ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις επιστροφής προσφύγων στην Ουγγαρία το 2020 ήταν ασυμβίβαστες με το δίκαιο της Ε.Ε.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Frontex, Ευρωπαϊκή Ένωση
SHARE:

24Media Network