Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο ύψος του Π. Φαλήρου επί της Ποσειδώνος

Η νέα σύγχρονη γέφυρα στο Παλαιό Φάληρο.
Η νέα σύγχρονη γέφυρα στο Παλαιό Φάληρο. TWITTER/@PERATTIKIS

Η Περιφέρεια Αττικής εγκαινίασε την Τετάρτη (08/09) τη σύγχρονη πεζογέφυρα στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος της Μαρίνας Φλοίσβου.

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Παλαιού Φαλήρου ικανοποιήθηκε την Τετάρτη (08/09) με την παράδοση της νέας σύγχρονης πεζογέφυρας επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, στο ύψος της Μαρίνας Φλοίσβου, η οποία κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και δημοπράτηση-εκτελέση από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησαν ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής, παρουσία του δημάρχου Π. Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλου.

ADVERTISING

Η γέφυρα θα ενισχύσει την ασφάλεια των πεζών και θα διευκολύνει την κυκλοφορία στη λεωφόρο, καθώς θα δοθεί περισσότερος χρόνος για τα οχήματα στους φωτεινούς σηματοδότες και θα αποσυμφορήσει σημαντικά την παραλιακή.

Ο φορέας διαχείρισης της συγχρηματοδοτούμενης πράξης είναι η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής, ενώ οι πληρωμές διενεργούνται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής.

Η νέα πεζογέφυρα στο Φλοίσβο είναι η δεύτερη που ολοκληρώνεται από τις συνολικά 6 που κατασκευάζονται μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 13 εκατ. ευρώ. Η πρώτη τοποθετήθηκε στην Αλίμου στη συμβολή της Ποσειδώνος με την Καλαμακίου. Πρόσφατα ξεκίνησε η τοποθέτηση της 3ης στη λεωφόρο Μεσογείων και σύντομα ξεκινάει η 4η στην λεωφόρο Αθηνών στο ύψος του Χαϊδαρίου.

Στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Αττικής εστίασε στις συντονισμένες προσπάθειες της διοίκησης να προχωρήσει η απεμπλοκή από γραφειοκρατικά προβλήματα, που κράταγαν «κολλημένο» το έργο και να τρέξουν οι διαδικασίες για την κατασκευή.

Τόνισε πως για την περιφέρεια «η δημιουργία ενός σύγχρονου, λειτουργικού και ασφαλούς οδικού δικτύου αποτελεί εξάλλου βασική προτεραιότητα».

«Κατεύθυνση», προς την οποία όπως ανέφερε, «μοχλεύουμε κάθε διαθέσιμο πόρο» για αναβάθμιση του οδικού δικτύου, με εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων, διαγραμμίσεων, διευθέτησης νησίδων και αλλαγή του δικτύου ηλεκτροφώτισης με οικολογικά υλικά νέας τεχνολογίας. «Εκσυγχρονίσαμε το Κέντρο Ελέγχου και Διαχείρισης Κυκλοφορίας, ανανεώσαμε τους φωτεινούς σηματοδότες και εγκαταστήσαμε εξοπλισμό αιχμής για την ανίχνευση των παραβατών του "κόκκινου"», πρόσθεσε ο κ. Πατούλης υπογραμμίζοντας: «Και συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη το έργο μας, καθώς ο συνολικός προϋπολογισμός των παρεμβάσεων οδικής ασφάλειας, όπως αποτυπώθηκε στο κείμενο του νέου ΠΕΠ Αττικής 2021-2027 που εστάλη για διαβούλευση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ, με την υλοποίηση των έργων αυτών να αναμένεται ότι θα βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών».

Κλείνοντας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ευχαρίστησε τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή, καθώς και όλη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την άριστη συνεργασία, τον δήμαρχο Γ. Φωστηρόπουλο, ο οποίος κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να παραδοθεί αυτό το άρτιο έργο, τον πρώην δήμαρχο και νυν βουλευτή Διονύση Χατζηδάκη, τον ανάδοχο του έργου, τη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας κ.α.

Στον χαιρετισμό του ο υπουργός Κ. Καραμανλής υπογράμμισε πως παραδίδεται ένα έργο σύγχρονο, λειτουργικό και «τοπόσημο» για την περιοχή.

Ο δήμαρχος Γ. Φωστηρόπουλος, σημείωσε ότι η γέφυρα «θα ενώνει το θαλάσσιο μέτωπο με την πόλη και θα προασπίζει την ασφάλεια των πολιτών», ενώ ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην δήμαρχος Π. Φαλήρου, Δ. Χατζηδάκης επισήμανε πως η περιφέρεια «έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη» για να ολοκληρωθεί η πεζογέφυρα «ένα έργο-ορόσημο για την περιοχή».

Τέλος, το έργο ευλόγησε ο μητροπολίτης Ν. Σμύρνης Συμεών και παρέστησαν οι υφυπουργοί Υποδομών Γ. Καραγιάννης, Μετανάστευσης και Ασύλου Σ. Βούλτεψη, οι βουλευτές της ΝΔ Χ. Θεοχάρης, Γ. Καλλιάνος, Α. Καραμανλή, Δ. Χατζηδάκης η βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 και πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Δ. Βαγενάς, ο δήμαρχος Αλίμου Α. Κονδύλης, ο αντιδήμαρχος Αγ. Δημητρίου Α. Αδαμόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες: Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου, Πολιτισμού Μ. Βιδάλη, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Κ. Αδαμοπούλου, ο διοικητής Τροχαίας Καλλιθέας Ε. Αρβάλης, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης, ο σύμβουλος οδικής ασφάλειας της περιφέρειας Κ. Λογοθέτης, περιφερειακοί σύμβουλοι, στελέχη του υπουργείου Υποδομών, των όμορων δήμων και της περιφέρειας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αττική
SHARE:

24Media Network