Δολοφονία 33χρονης: Το μήνυμα που στέλνει η οικογένειά της

Δολοφονία 33χρονης στην Κηφισιά
Δολοφονία 33χρονης στην Κηφισιά EUROKINISSI

"Ουδέποτε ενεπλάκη σε ανθρωποκτονία οιουδήποτε ανθρώπου" σημειώνει η οικογένειά της. Τι ζητά από τα ΜΜΕ

Να σεβαστούν τον ανείπωτο πόνο και να ενεργούν άπαντες με βάση τη νομιμότητα, ζητά με δήλωσή της η οικογένεια της 33χρονης. Όπως σημειώνουν τα μέλη της οικογένειάς της μέσω του δικηγόρου τους "ουδέποτε ενεπλάκη σε ανθρωποκτονία οιουδήποτε ανθρώπου, όπως εξάλλου διαπιστώθηκε και από την ελληνική Δικαιοσύνη. Συνεπώς, δημοσιεύματα που αναφέρουν τέτοια ψεύδη εξυπηρετούν άλλους σκοπούς".

Αναλυτικά η δήλωσή της οικογένειας της 33χρονης:

ADVERTISING

"Με απερίγραπτη οδύνη πληροφορηθήκαμε χθες τον θάνατο της πολυαγαπημένης μας κόρης, αδερφής και εγγονής, γεγονός που μας έχει συνταράξει. Η απώλειά μας είναι μεγάλη και δυσαναπλήρωτη.

Όμως, παρά τον δυσβάστακτο ανθρώπινο πόνο που βιώνουμε, συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αρκετές ιστοσελίδες ουδέν σεβάστηκαν. Μάλιστα, ενώ η δημοσιογραφική δεοντολογία είναι σαφής και οι διατάξεις της ρητές, πολλοί δημοσιογράφοι ασχημόνησαν και εξακολουθούν να ασχημονούν πάνω στη μνήμη του ανθρώπου μας.

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή, ότι η δημοσίευση προσωπικών δεδομένων της αποβιωσάσης δεν τυγχάνει της εγκρίσεως κανενός εξ ημών και ως εκ τούτου, είναι παράνομη. Παράνομη, επίσης, είναι η δημοσίευση φωτογραφιών της αποβιωσάσης, ιδίως όταν γίνεται με σκοπό την κατ’ ουσίαν σκύλευσή της και στον βωμό της «ανθρωποφαγίας» και του κέρδους, ως εν προκειμένω.

Τέλος, παράνομη είναι και η αναπαραγωγή ψευδών γεγονότων, τα οποία – ως έχοντα ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα – καθίστανται συκοφαντικά και προσβάλλουν τη μνήμη της αποβιωσάσης. Ουδέποτε ενεπλάκη σε ανθρωποκτονία οιουδήποτε ανθρώπου, όπως εξάλλου διαπιστώθηκε και από την ελληνική Δικαιοσύνη. Συνεπώς, δημοσιεύματα που αναφέρουν τέτοια ψεύδη εξυπηρετούν άλλους σκοπούς.

Παρακαλούμε όλους να σεβαστείτε τον ανείπωτο πόνο μας και να ενεργείτε με βάση τη νομιμότητα.

Ζητούμε να σταματήσει αμέσως η δημοσίευση προσωπικών δεδομένων της αποβιωσάσης, η κοινοποίηση φωτογραφιών της και η αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων, σχετικώς με εκείνη.

Ζητούμε, επιπλέον, να κατέβουν αμέσως οι φωτογραφίες της από τα δημοσιεύματα που αφορούν τον αδόκητο χαμό της.

Άλλως, επειδή είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε τη μνήμη της, το οικογενειακό άσυλο και την απαραβίαστη ιδιωτική ζωή όλων μας, δηλώνουμε ότι θα προσφύγουμε στις αρμόδιες αρχές επιδιώκοντας την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Αθήνα, 20/9/2018

Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος

Παναγιώτης Μπαλακτάρης

Δικηγόρος Αθηνών"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δολοφονία 33χρονης: Η ΕΛΑΣ ερευνά τις δραστηριότητες και τις επαφές της

Δολοφονία 33χρονης: Ferrari, όπλα, πισίνες, και "προφητικές" αναρτήσεις

Δολοφονία στην Κηφισιά: Με δύο όπλα εκτέλεσαν την 33χρονη

Δολοφονία στην Κηφισιά: Το συμβόλαιο θανάτου, οι δέκα σφαίρες και η συσχέτιση με την δολοφονία του "καράφλα"

SHARE:

24Media Network