Με 150.000 ευρώ αποφυλακίζεται ο πρώην διευθυντής του ALTER Κώστας Γιαννίκος

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΜΕΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ALTER ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΤΡΙΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011. (EUROKINISSI // ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΜΕΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ALTER ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΤΡΙΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011. (EUROKINISSI // ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Αντικαταστήθηκε η κράτηση του Κ. Γιαννίκου με περιοριστικούς όρους

Την αποφυλάκιση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, Κώστα Γιαννίκου, κατηγορούμενου για χρέη της επιχείρησης, αποφάσισε το Μονομελές Εφετείο, πλην όμως, το πρώην στέλεχος του σταθμού επέστρεψε στη φυλακή καθώς πρέπει να καταβάλει ποσό 150.000 ευρώ.

Το δικαστήριο αντικατέστησε την κράτηση του κ. Γιαννίκου, που βρίσκεται στη φυλακή περίπου δύο χρόνια, επιβάλλοντας τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο ΑΤ της περιοχής του.

Ο κ. Γιαννίκος, ωστόσο, δεν αποφυλακίστηκε καθώς καλείται να καταβάλει συνολική εγγυοδοσία 150.000 ευρώ σε σχέση με δυο καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του. Πρόκειται για δυο πρωτόδικες καταδικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί σε βάρος του με ποινές 6 και 7 ετών αντίστοιχα, με αναστολή αλλά και συνολική χρηματική εγγύση150.000 ευρώ.

Και οι δυο καταδίκες αφορούν κατηγορία για μη καταβολή ΦΠΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών από το ΑΛΤΕΡ. Ο κ. Γιαννίκος αναμένεται να ζητήσει μείωση του εν λόγω ποσού εγγύησης το οποίο, εφόσον πληρωθεί, ο κατηγορούμενος θα μπορεί να αποφυλακιστεί άμεσα.

Το αίτημα αντικατάστασης προσωρινής κράτησής του υποβλήθηκε σήμερα από τον συνήγορο του άλλοτε στελέχους του τηλεοπτικού σταθμού, ενόψει νέας αναβολής που δόθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης για μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών του ALTER . Το ποσό που είναι αντικείμενο της δίκης, αμφισβητείται και μάλιστα η εκδίκαση έχει αναβληθεί ήδη άλλη μία φορά, μετά από ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος, με εντολή του δικαστηρίου στο Δημόσιο να προσκομίσει αναλυτική κατάσταση των καταβληθέντων μισθών προς τους εργαζομένους του Alter κατά την επίδικη περίοδο, καθώς και το υπολογιζόμενο ποσό του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Και η σημερινή αναβολή, για τις 12 Δεκεμβρίου του 2014, δόθηκε για τον ίδιο λόγο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network