Παγιδευμένος φάκελος- βόμβα σε δικαστικό λειτουργό

ΑΘΗΝΑ-Ισχυρή έκρηξη στο Παγκράτι σημειώθηκε σε γραφείο  εταιρείας courier που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αστυδάμαντος και Ευφρονίου.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΑΘΗΝΑ-Ισχυρή έκρηξη στο Παγκράτι σημειώθηκε σε γραφείο εταιρείας courier που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αστυδάμαντος και Ευφρονίου.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Παγιδευμένος φάκελος ανεφλέγη σε σπίτι δικαστικού στο Χολαργό

Ανεφλέγη λίγο πριν τις 21.00 σε σπίτι δικαστικού, στο Χολαργό, παγιδευμένος φάκελος που περιείχε αυτοσχέδιο μηχανισμό ανάφλεξης με πυρίτιδα κυνηγιού μέσα σε ντοσιέ.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός.

Ο φάκελος που ανεφλέγη είναι πανομοιότυπος με άλλους φακέλους που έχουν σταλεί στο πρόσφατο παρελθόν από τη συνεργασία FAI-Πυρήνων της Φωτιάς, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, ο δικαστικός ασχολείται με θέματα τρομοκρατίας. Ειδικότερα, ο φάκελος περιείχε ένα ντοσιέ μέσα στο οποίο βρισκόταν ο μηχανισμός ανάφλεξης, με πυρίτιδα από κυνηγετικό φυσίγγιο καθώς και συστοιχία οκτώ μπαταριών 1,5 βολτ.

Τον φάκελο παρέδωσε στο δικαστικό μία γειτόνισσά του που κρατούσε την αλληλογραφία του τις τελευταίες ημέρες, καθώς ο ίδιος έλειπε. Μόλις ο δικαστικός παρέλαβε τον φάκελο, τον θεώρησε ύποπτο και τον πέταξε στον αέρα. Όταν ο φάκελος έπεσε στο πάτωμα ανεφλέγη, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς.

Κατά πληροφορίες, ως αποστολέας στο φάκελο αναγράφεται η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό από που εστάλη.

Ο φάκελος αυτός παρελήφθη από την Εγκληματολογική Υπηρεσία και εξετάζεται, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία
SHARE: