Εικόνες εξαθλίωσης: Μεταφέρουν ασθενείς με κορονοϊο μέσα στη βροχή

ΜΕΘ
ΜΕΘ AP

"Οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ χάνουν τη ζωή τους επειδή νοσηλεύονται μαζί με άλλους ασθενείς στις κλινικές, εκτεθειμένοι στα νοσοκομειακά μικρόβια", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ. Τα ντοκουμέντα της κατάστασης που εκθέτει τη κυβέρνηση.

Πραγματική απογοήτευση προκαλούν οι εικόνες που έρχονται κάθε μέρα στη δημοσιότητα από τα νοσοκομεία της χώρας. Τα ντοκουμέντα εκθέτουν την κυβέρνηση, τη στιγμή που κύριο μέλημά της είναι να... αποδείξει πως οι διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ δεν προκαλούν υψηλότερα ποσοστά θανάτων σε σχέση με όσες γίνονται εντός των ειδικών μονάδων.

Οι εικόνες εξαθλίωσης αποτυπώνουν απόλυτα τις ελλείψεις και τα προβλήματα σε δομές και προσωπικό, παρά τις αιτιάσεις της κυβέρνησης και του αρμοδίου υπουργείου Υγείας ότι το ΕΣΥ είναι "δυνατό" και "αντέχει".

ADVERTISING

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, έδωσε στη δημοσιότητα νέο οπτικό υλικό από νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του, "δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηρίσει κανείς την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι ασθενείς με κορονοϊό".

Δείτε τη μεταφορά ασθενών με κορονοϊό, πυρετό και πνευμονία, μέσα στη βροχή για να κάνουν εξετάσεις:

"Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης οι ασθενείς με κορονοϊό, με  πυρετό, με πνευμονία μεταφέρονται μέσα στη βροχή για εξετάσεις σε πολύ μεγάλη απόσταση από τους τραυματιοφορείς" περιγράφει ο ίδιος.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος σημειώνει επίσης ότι "τον περασμένο χειμώνα επισκέφθηκα μετά από καταγγελίες τον Διοικητή του Νοσοκομείου του ζήτησα να βρει λύση για αυτή τη κατάσταση αλλά τίποτα". "Θέλω πραγματικά να επισημάνω την ανταπόκριση που έδειξε ο Διοικητής της Υγειονομικής περιφέρειας που παρά τις παρεμβάσεις του η διοίκηση του νοσοκομείου αδιαφορεί" καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Το βίντεο με τα δεκάδες ύποπτα κρούσματα κορονοϊού σε ράντζα, που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ το βράδυ της Τετάρτης, επιβεβαιώνει την κατάσταση που επικρατεί σε πολλές υγειονομικές του τόπου. Πρόκειται για 23 τουλάχιστον κρούσματα σε νοσοκομείο της Μακεδονίας.

ΠΟΕΔΗΝ: "Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά με τις δηλώσεις του Μητσοτάκη για τις ΜΕΘ"

Με ανακοίνωσή της άλλωστε η ΠΟΕΔΗΝ σχολίασε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τις ΜΕΘ.

"Ο Πρωθυπουργός αφού παραδέχθηκε ότι διασηληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, χθες στη Βουλή, είπε ότι η θνητότητα διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ δεν είναι υπερβάλλουσα των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού είναι συνέχεια των δηλώσεων του στενού συνεργάτη του κου Σκέρτζου ότι η ανάπτυξη νέων ΜΕΘ είναι πολυτέλεια.

Κατά τον Πρωθυπουργό δεν είναι απαραίτητο το Σύστημα Υγείας της χώρας με 30.000 νοσοκομειακά κρεβάτια να διαθέτει ούτε μία κλίνη ΜΕΘ! ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ. Αρνητής των ΜΕΘ ο Πρωθυπουργός!

Διαφωνεί η πολιτική με την επιστήμη που καθορίζει ότι θα πρέπει να αναπτύξουμε 3000 κλίνες ΜΕΘ με βάση τα νοσοκομειακά κρεβάτια που διαθέτουμε.

Δεν γνωρίζει ο Πρωθυπουργός, δεν τον ενημέρωσαν ότι δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής, ότι γίνεται επιλογή ασθενών για ΜΕΘ, ότι το 80% των ασθενών χάνουν τη ζωή τους από κορονοϊό εκτός ΜΕΘ.

Οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ χάνουν τη ζωή τους επειδή νοσηλεύονται μαζί με άλλους ασθενείς στις κλινικές χωρίς συνεχή ιατρική και νοσηλευτική παρακολούθηση από εξειδικευμένο προσωπικό, χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό, εκτεθειμένοι στα νοσοκομειακά μικρόβια.

Απορούμε πως η Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, οι τηλε-εντατικολόγοι σαν τον κο Βασιλακόπουλο δεν σχολίασαν τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού.

Περιμέναμε από τον κο Πρωθυπουργό να κατανοήσει το λάθος του και να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό, για όσα είπε για τις ΜΕΘ καθώς επίσης για μεγάλες ευθύνες που έχει η κυβέρνησή του στη διαχείριση της πανδημίας και την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ελπίζουμε να ανακαλέσει άμεσα ο Πρωθυπουργός τις εν λόγω δηλώσεις".

Όπως επισημαίνουν οι υγειονομικοί, υπάρχει δυσκολία για άμεση εισαγωγή ενός ασθενούς με covid σε ΜΕΘ και κάθε μέρα που ένας ασθενής μένει εκτός κλίνης εντατικής αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου του.

Η μαρτυρία του εντατικολόγου του Σωτηρία Β. Κάνιαρη στην κάμερα του NEWS 24/7, είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι είτε ένας ασθενής βρίσκεται στη ΜΕΘ είτε διασωληνωθεί εκτός, δεν επηρεάζει τις πιθανότητες επιβίωσης. Παράλληλα, από τις παραπάνω εικόνες επιβεβαιώνεται πως παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού, χωρίς στοχευμένη ενίσχυση δεν μπορούν να γίνουν... "θαύματα", ούτε αριθμητικές αλχημείες.

"Κάθε μέρα που ένας ασθενής μένει εκτός μονάδας αυξάνεται το ποσοστό της θνητότητάς του. Δηλαδή και μία μέρα να μείνει, δεν πρέπει να μείνει", είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Κάνιαρης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ NEWS 24/7 ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΘ ΤΟΥ "ΣΩΤΗΡΙΑ":

Υπενθυμίζεται εδώ πως ο καθηγητής πνευμονολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Θόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας για τους βεβαιωμένους θανάτους ανθρώπων εκτός ΜΕΘ, ανέφερε ότι "στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας δημιουργήθηκαν μεν κλίνες ΜΕΘ, ωστόσο αυτές ήταν χωρίς προδιαγραφές και έτσι αυξήθηκε η θνητότητα".

Γεγονός που προκάλεσε και την παρέμβαση του εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε διερεύνηση της υπόθεσης για τυχόν αξιόποινες πράξεις.

Τέλος, στοιχεία επιστημονικών ερευνών απαντούν με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο στις κυβερνητικές διατυπώσεις περί διασωληνώσεων εκτός ΜΕΘ. Συγκεκριμένα, έρευνα που είχε διεξαχθεί στη χώρα μας από Έλληνες επιστήμονες το διάστημα Απριλίου 2016 έως τον Δεκέμβριο του 2018 και αφορά σε 151 ασθενείς που παρακολουθήθηκαν, αποτυπώνει πως η θνητότητα για ασθενείς που διασωληνώνονται σε απλούς θαλάμους είναι σχεδόν στο 99%.

Όπως καταγράφουν στους 151 διασωληνωμένους ασθενείς οι 74 (49%) ασθενείς μεταφέρθηκαν στη ΜΕΘ εντός 0 ημερών. Σε σύγκριση με τους ασθενείς που παρέμειναν σε απλούς θαλάμους, οι ασθενείς που μεταφέρθηκαν στη ΜΕΘ είχαν χαμηλότερη θνητότητα σε διάστημα 90 ημερών (65% έναντι 97% και 70% έναντι 99%, αντίστοιχα).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, ΕΣΥ, Θεσσαλονίκη, Covid-19
SHARE:

24Media Network