Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πού βρίσκονται τα 840 εκλογικά κέντρα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πού βρίσκονται τα 840 εκλογικά κέντρα
Εκλογές ΚΙΝΑΛ INTIME NEWS

Οι κάλπες για την εκλογή της νέας ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ άνοιξαν στις 7 το πρωί της Κυριακής και μέλη και φίλοι του κόμματος προσέρχονται στα 840 εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στις κάλπες προσέρχονται από τις 7 το πρωί της Κυριακής (5/12) ψηφοφόροι και μέλη του Κινήματος Αλλαγής για τις εσωκομματικές εκλογές που θα αναδείξουν την επόμενη ηγεσία του κόμματος.

Οι συμμετέχοντες, Έλληνες πολίτες αλλά και απόδημοι προσέρχονται στα 840 εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε χώρες της Ευρώπης , στις ΗΠΑ και την Αυστραλία για να επιλέξουν ανάμεσα στους Νίκο Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδο, Γιώργο Παπανδρέου, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη και Παύλο Χρηστίδη.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 7 το απόγευμα και δεν αποκλείεται να δοθεί μικρής διάρκειας παράταση με απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ).

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ήδη μέλη του ΚΙΝΑΛ καθώς κι όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη ή φίλοι του κόμματος προσερχόμενοι στα εκλογικά κέντρα. Θα πρέπει να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση και να ψηφίσουν καταβάλλοντας ως εισφορά 3 ευρώ.

Μπορούν επίσης να ψηφίσουν και 17άρηδες που έχουν γεννηθεί μέχρι 31/12/2004 και είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους. Οι αρμόδιοι χειριστές θα αναζητήσουν τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών όπου αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησή απαιτείται αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Θα μπορούν να ψηφίσουν και νεωτεροι , π.χ 16άρηδες αφού πέραν των άλλων προσκομίσουν εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

Τα 840 εκλογικά τμήματα όπου θα γίνει η ψηφοφορία

Η αρμόδια επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής (ΕΔΕΚΑΠ) για τη τήρηση του καταστατικού και των εκλογικών διαδικασιών της εκλογής ηγεσίας, ανακοίνωσε τα 840 εκλογικά κέντρα όπου θα ανοίξουν οι κάλπες και θα γίνει η ψηφοφορία στις 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για 818 εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, σε καποδιστριακούς δήμους και τους υπόλοιπους δήμους της χώρας.

Στις πρωτεύουσες νομών και σε άλλες πολυπληθείς πόλεις είναι φυσικό τα εκλογικά κέντρα να είναι περισσότερα. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν αρκετά περισσότερα σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα.

Ακόμη 22 εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν για τους Αποδήμους σε 11 χώρες σε όλο το κόσμο με τα περισσότερα στη Γερμανία.

https://www.news247.gr/download/5951//538000/eklogikakentra.pdf

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα