Κουκάκι: Αστυνομικοί κατά εισαγγελέων για τις ποινές στους συλληφθέντες

Κουκάκι: Αστυνομικοί κατά εισαγγελέων για τις ποινές στους συλληφθέντες
Αστυνομική επιχέιρηση στο Κουκάκι. Eurokinissi

Αίτημα στον Άρειο Πάγο να μετατραπούν από πλημμέλημα σε κακούργημα οι κατηγορίες εναντίον των συλληφθέντων στο Κουκάκι και στρέφονται ευθέως κατά των εισαγγελέων.

Αίτημα με το οποίο ζητούν την ποινική αναβάθμιση των αδικημάτων που αποδόθηκαν στους συλληφθέντες μετά την επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι, υπέβαλε η Ένωση  Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Εκπρόσωποι της ένωσης βρέθηκαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας την μετατροπή των κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί από  πλημμέλημα σε κακούργημα, καθώς όπως επισημαίνουν, τυποποιείται τόσο το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκοτνίας όσο μα αυτό της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Μάλιστα, ευθέως στέφονται κατά των εισαγγελικών αρχών υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να ελεγχθούν πειθαρχικά οι εισαγγελείς που άσκησαν τις πλημμεληματικές διώξεις. 

Να σημειωθεί ότι από χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει εκδώσει ανακοίνωση, συμφωνία με την οποία οι ασκηθείσες πλημμεληματικές διώξεις είναι αποτέλεσμα του προανακριτικού υλικού που συνέταξε η Αστυνομία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα