Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι συλληφθέντες από το Κουκάκι

Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι συλληφθέντες από το Κουκάκι
Ανακατάληψη του κτηρίου στον αριθμό 45 της οδού Ματρόζου, στο Κουκάκι, από αντιεξουσιαστές το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Τις 21 έφτασαν συνολικά οι συλλήψεις, εκ των οποίων 12 άντρες και 9 γυναίκες, μία ανήλικη από την Ματρόζου που είναι κόρη γνωστού ηθοποιού, δύο Γάλλοι, μία Γαλλίδα και ένας Αλβανός

Στον Εισαγγελέα οδηγούνται οι συλληφθέντες από τις αστυνομικές επιχειρήσεις στις καταλήψεις των οδών Ματρόζου και Παναιτωλίου, στο Κουκάκι.

Στην Ευελπίδων βρέθηκαν συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Όταν έφτασαν οι συλληφθέντες υπήρξε ένταση, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να προχωρούν σε τέσσερις προσαγωγές από το σημείο.

Συνολικά, από τους καταληψίες μαζί με τους 9 προσαχθέντες από τα χθεσινά επεισόδια εξωτερικά των καταλήψεων, από τους οποίους αφέθηκε μόνο ένα άτομο ελεύθερο, έχουν συλληφθεί 21 άτομα.

Από αυτούς οι 12 είναι άντρες και οι 9 γυναίκες, μία ανήλικη από την Ματρόζου που είναι κόρη γνωστού ηθοποιού, δύο Γάλλοι, μία Γαλλίδα και ένας Αλβανός.

Από την οδό Ματρόζου η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη 5 ατόμων, τριών αντρών και δύο γυναικών, ενώ τραυματίστηκαν συνολικά 7 αστυνομικοί.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για την οδό Ματρόζου χθες, αναφέρει:

«Στις 20:30 έληξε επιχείρηση δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση κτηρίου, πρώην κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι, που είχε για μερικές ώρες παραβιασθεί. Αυτονόητα, οι επιχειρήσεις διενεργήθηκαν με την παρουσία εισαγγελέα. Συνελήφθησαν 3 άνδρες και 2 γυναίκες, 5 στο σύνολο εκ των οποίων ένα ανήλικο άτομο. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν 9 προσαγωγές».

Ανακατάληψη του κτηρίου στον αριθμό 45 της οδού Ματρόζου, στο Κουκάκι, από αντιεξουσιαστές το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Από τις αστυνομικές δυνάμεις ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης και στην οδό Παναιτωλίου, που επίσης ολοκληρώθηκε με 8 συλλήψεις και η σχετική ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει:

«Στις 21:30 έληξε και δεύτερη επιχείρηση δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση κτηρίου, πρώην κατάληψης στην οδό Παναιτωλίου στο Κουκάκι, που είχε για μερικές ώρες παραβιασθεί. Αυτονόητα, οι επιχειρήσεις διενεργήθηκαν με παρουσία εισαγγελέα. Συνελήφθησαν 5 γυναίκες και 3 άνδρες».

Ήταν τέτοια η αντίσταση που δέχτηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να προστατευτούν με τις ασπίδες τους από την βροχή από αντικείμενα που δέχονταν από τους καταληψίες από τα παράθυρα και την ταράτσα, μέχρι να μπορέσουν να σπάσουν την είσοδο και να εισέλθουν στο κτίριο της Ματρόζου.

Μάλιστα ακόμα και κομμάτια από τσιμεντόλιθους έριξαν οι αντιεξουσιαστές που αφαίρεσαν από τους τοίχους που έφτιαξαν τα συνεργεία κατά την προηγούμενη εκκένωση για να καλυφθούν παράθυρα και πόρτες

Η ανακατάληψη και η ανάρτηση πανό στις ταράτσες των κτιρίων των οδών Ματρόζου και Παναιτωλίου έγινε από ομάδες αντιεξουσιαστών νωρίτερα χθες το απόγευμα ύστερα από πορεία που πραγματοποίησαν στο Κουκάκι ενάντια στις εκκενώσεις των καταλήψεων.

Μία ομάδα προχώρησε στην ανακατάληψη της οδού Παναιτωλίου και μία άλλη στην οδό Ματρόζου, ενώ έξω από τα κτίρια συγκεντρώθηκαν και αλληλέγγυοι.

Στο σημείο μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που επενέβησαν και συγκρούστηκαν με τις ομάδες των αντιεξουσιαστών που βρίσκονταν έξω, ενώ έγινε χρήση χημικών για την απώθησή τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version