Επίσκεψη Γλέζου στο Παίδων: Είναι σαφές ότι το 6χρονο παιδί κρατείται

Επίσκεψη Γλέζου στο Παίδων: Είναι σαφές ότι το 6χρονο παιδί κρατείται

Ο Μανώλης Γλέζος προσπάθησε να επισκεφθεί το ανήλικο παιδί της Πόλας Ρούπα που βρίσκεται στο νοσοκομείο Παίδων, ωστόσο δεν του επετράπη η συνάντηση. Τι αναφέρει

Ο Μανώλης Γλέζος μετέβη το μεσημέρι του Σαββάτου στο νοσοκομείο Παίδων όπου προσπάθησε να επισκεφθεί το 6χρονο παιδάκι της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη. Ο ίδιος καταγγέλλει πως δεν του επετράπη η συνάντηση από την Ιδιωτική Εταιρεία φύλαξης που επικαλέστηκε Εισαγγελική εντολή.

Όπως ανακοινώνεται στην "Κίνηση Ενεργοί Πολίτες" σε κείμενο που υπογράφει ο Μ. Γλέζος:

"Μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης με την οποία ο Σταύρος Κοντονής διαβεβαιώνει ότι το 6χρονο παιδί της Πόλας Ρούπα δεν συνελήφθη και δεν κρατείται, σήμερα το μεσημέρι (7/1) ο Μανώλης Γλέζος πήγε στο Νοσοκομείο Παίδων να δει το παιδί και να του προσφέρει ένα παιχνίδι.

Όμως η Ιδιωτική Εταιρεία φύλαξης του Νοσοκομείου δεν του επέτρεψε καμία επαφή επικαλούμενη Εισαγγελική εντολή. Μετά από αυτό είναι πλέον σαφές, ότι το 6χρονο παιδί κρατείται".

Ο Μανώλης Γλέζος σε χθεσινή του ανακοίνωση στηλίτευσε τον κυβερνητικό χειρισμό ως προς το θέμα, αναφέροντας τα παρακάτω:

"Ακόμα και στα χρόνια του εμφυλίου και αργότερα, στο μετεμφυλιακό αυταρχικό κράτος που με ευκολία έστηνε στρατοδικεία και καταδίκαζε σε θάνατο τους αντιπάλους του, υπήρχε σεβασμός  στη μητρότητα και στα ανήλικα παιδιά των αγωνιστών που σερνόντουσαν στις φυλακές και τα εκτελεστικά αποσπάσματα.

Ποια λογική και ποια ηθική οδήγησαν, στο σημερινό εξευτελισμό του σύγχρονου Ελληνικού κράτους;

Ζηλέψαμε τον Ερντογάν;

Πήραμε τη θέση του Κρέοντα;

Από την σημερινή αχαρακτήριστη συμπεριφορά των κρατικών λειτουργών

εκείνων που φέρονται με αυτό τον τρόπο και αυτές τις αποφάσεις σε  ένα εξάχρονο παιδί, το παιδί της Πόλας Ρούπα, ευθέως πλήττεται η αξιοπιστία και η ηθική υπόσταση των μηχανισμών εκείνων που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν τη νομιμότητα το κράτος, την κοινωνία , όλους μας.

Οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν με τις παραδόσεις μας, την Συνταγματική νομιμότητα, την Ηθική, την Ανθρώπινη Κοινωνία όλη.

Να παραδοθεί άμεσα το εξάχρονο παιδί στη γιαγιά του και τη θεία του.

Ήδη η πολύωρη κράτησή του αποτελεί ντροπή για όλους μας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από την Ρούπα για αρπαγή ανηλίκου

Εισαγγελία για 6χρονο γιο Μαζιώτη - Ρούπα: Ακολουθείται η συνηθισμένη διαδικασία

Κώστας Μπακογιάννης: Το παιδί της Ρούπα να πάει στη γιαγιά και τη θεία του

SHARE: