Έβρος: Ελεύθεροι χωρίς όρους και οι υπόλοιποι μετανάστες – Κατέπεσε πλήρως η κατηγορία περί εμπρησμού

Έβρος: Ελεύθεροι χωρίς όρους και οι υπόλοιποι μετανάστες – Κατέπεσε πλήρως η κατηγορία περί εμπρησμού
Στον ανακριτή οι μετανάστες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι υπόλοιποι μετανάστες που "συνελήφθησαν" παράνομα από τους αυτόκλητους "σερίφηδες" στον Έβρο, στους οποίους βασίστηκε αποκλειστικά το κατηγορητήριο.

Κατέρρευσε πλήρως το αφήγημα των αυτόκλητων “σερίφηδων” στον Έβρο, που “συνέλαβαν” και κλείδωσαν σε τρέιλερ φορτηγού, με την κατηγορία της “απόπειρας εμπρησμού”.

Σύμφωνα με ανάρτηση του νομικού Θανάση Καμπαγιάννη, ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν και οι υπόλοιποι μετανάστες, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι και οι πρώτοι τέσσερις μετανάστες, μετά την απολογία τους, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Eναντίον των 13, συνολικά, μεταναστών είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα εμπρησμού στην Αλεξανδρούπολη με αποκλειστικές ενδείξεις τις μαρτυρίες των τριών φερόμενων δραστών της απαγωγής τους, δηλαδή των «αυτόκλητων» σερίφηδων, οι οποίοι τούς στοιβάξαν μέσα σε μια κλειστή καρότσα, τους κατηγόρησαν για απόπειρα εμπρησμού και, σύμφωνα με τους ίδιους, τούς χτύπησαν με μεταλλική ράβδο.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό οι “σερίφηδες”

Αντιθέτως, οι αυτόκλητοι “σερίφηδες”, ο 45χρονος αλβανικής καταγωγής από την Αλεξανδρούπολη και οι 2 ημεδαποί συνεργάτες του, έχουν τεθεί από τις προηγούμενες ημέρες σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με την πρόταση του Εισαγγελέα, οι κατηγορίες που αποδίδονται στους τρεις συλληφθέντες αφορούν στη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ τον ιδιοκτήτη του οχήματος βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα