Έξαλλος αρχιμανδρίτης σε αγιασμό: "Μου απαγορεύετε να μπω μέσα στις τάξεις γιατί δεν φοράω μάσκα;"

Έξαλλος αρχιμανδρίτης σε αγιασμό: "Μου απαγορεύετε να μπω μέσα στις τάξεις γιατί δεν φοράω μάσκα;"
EPERISKOPIO.BLOGSPOT.COM

"Να κρατώ τον Σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα; Ντροπή σας. Να το κλείνετε μπροστά μου!" είπε οργισμένος ο αρχιμανδρίτης, που δεν ήθελε να τηρήσει τα υγειονομικά μέτρα κατά την παρουσία του σε σχολείο.

Ένταση προκλήθηκε κατά τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου όταν ο αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός Τοπάλης, αντέδρασε στην προτροπή της Λυκειάρχη προς τους μαθητές, να μη βγάλουν τη μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό.

Όπως μεταδίδουν το τοπικό σάιτ eperiskopio, o αγιασμός τελέστηκε με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχουν τεθεί σε ισχύ για το άνοιγμα των σχολείων λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο η προτροπή της Λυκειάρχη του ΓΕΛ προς τους μαθητές και τις μαθήτριες να μην βγάλουν την προστατευτική μάσκα κατά τον χαιρετισμό του Τιμίου Σταυρού, καθώς και η απαγόρευση της εισόδου του ιερωμένου στις τάξεις του σχολείου, εφόσον δεν φορούσε την απαιτούμενη μάσκα προσώπου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανού. Ο ίδιος καταφέρθηκε κατά της Λυκειάρχη λέγοντας «να κρατώ τον Σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα; Ντροπή σας. Τουλάχιστον να το κλείνετε μπροστά μου!»

Στη συνέχεια, ξέσπασε λέγοντας: «Εσείς μου απαγορεύετε να μπω μέσα στις τάξεις να κάνω αγιασμό γιατί δεν φοράω μάσκα. Να κρατάω τον σταυρό του Χριστού κρατώντας μάσκα; Ντροπή σας. Είναι αναίδεια που με διακόπτετε».

Δείτε το επεισόδιο από το 04.40' και μετά:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκκλησία, μάσκες, Κορονοϊός, Σχολεία, Covid-19
SHARE:

24Media Network